[ Opskrift ] Fuldkornsmuffins til madpakken

Ren weekendrutine: Derfor skal du rengøre dine makeuppensler

Pludselige urenheder i ansigtet, der ikke kan forklares med enten det månedlige besøg af Tante Rød eller med pludselige cravings efter pommes frites, kan skyldes noget helt andet, der ikke kommer indefra men udefra. Nemlig makeupbørster og -pensler, der trænger til en god og grundig rengøring.

Der var engang, hvor jeg faktisk intet anede om makeupsvampe, -pensler og – børster, og jeg derfor efter nogen tid endte med at kyle hele bunken ud, fordi de simpelthen var ulækre, fedtede og snaskede.

Helt igennem en dårlig strategi – både af økonomiske og hygiejnemæssige årsager.

For det første er de fleste gode makeuppensler ret dyre, og for det andet gemmer der sig virkelig meget skidt og snavs i sådan noget makeupgrej. Det er derfor en ret god idé jævnligt at give dem en kærlig omgang med vand og sæbe.

Ikke nok med at makeupbørster er fyldt med makeup (det ser man tydeligt, når man rengør fx en pudder- eller blushpensel) de er også fyldt til randen med bakterier fra huden, som er et stort bakterieocean. Og de mange baktusser gemmer sig og hygger sig i både pensler af syntetisk og naturlige hår.

Gode makeuppensler kan dog holde næsten evigt, hvis de får den rette pleje.

rengoering-af-makeuppensler-urbannotes-dk

Og det er ret nemt og en rigtig god weekendrutine, fordi weekender ofte er der, hvor man godt kan afse ti minutter til at rengøre makeuppensler, når dagens makeup er lagt. Så er de nemlig rene og tørre, når makeuppen skal lægges dagen efter.

Og faktisk er det en god idé at rengøre makeupgrejet en gang om ugen, hvis bakterierne skal holdes nede.

Jeg bruger selv oftest en sæbe, som er specielt lavet til at rengøre makeuppensler. Men jeg kender også rigtig mange, der bruger en intimsæbe, som i sagens natur er mild, eller en uparfumeret shampoo, som jo ikke behøver at koste alverden.

Jeg arbejder lidt vand og sæbe ud i hænderne og arbejder det ind i børster, pensler og svampe (som i øvrigt skal skiftes ud mere jævnligt, selvom de rengøres ofte). Når der ikke kommer mere farve fra penslen, skyller jeg grundigt med vand, klemmer forsigtigt overskydende vand ud og lægger dem til tørre med lidt nedadgående hældning, så der ikke samler sig vand inde ved skaftet.

Resultatet er, at børsterne er dejligt rene og friske, hvilket er en ren fornøjelse, samt at bakterierne holdes nede og dermed også urenhederne, som tilføres huden via makeupgrejet. Gevinsten ved anstrengelserne er desuden, at børsterne holder meget længere. Ja, faktisk i adskillige år.

Iøvrigt er det også en rigtig god idé at vaske nyindkøbte børster efter samme devise, idet de kan indeholde kemikalier, som man ikke umiddelbart vil have på huden.

Mine pensler er primært fra IDUN MineralsGOSH Copenhagen samt e.l.f. CosmeticsBrush Shampoo er fra E.l.f. Cosmetics, men findes også fra en lang række andre brands.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[ Opskrift ] Fuldkornsmuffins til madpakken