Laktoseintolerant eller ej

Roadtrip mellem Kroatien og Montenegro

bloggerroadtrip-kroatien-og-montenegro

Lad mig starte med at sige, at hvis du skal til Kroatien og Montenegro i løbet af denne sommer, så kan du roligt begynde at glæde dig!

Specielt, hvis du, som jeg, aldrig har besøgt nogen af landene tidligere, og derfor ikke endnu aner, hvilken smuk natur, der venter dig.

Personligt havde jeg ingen forventninger til hverken Kroatien eller Montenegro, og jeg vidste heller ikke meget om landene, deres befolkninger, historier eller … åh suk … om, hvor smukt der faktisk er helt dernede ved den østeuropæiske kyst.

Men som så mange gange før, er jeg glad for, at jeg udbrød et stort og rungende ja, da Apollo Rejser samt turistrådene for Kroatien og Montenegro inviterede mig selv, min efterhånden faste rejsepartner, Michala, samt de søde damer Lisbeth og Signe til at udforske de to lande på rekordtid.

I alt syv dage var vi af sted. Vi besøgte to lande og boede på fire hoteller. Og vi tilbagelagde flere kilometer og besøgte flere byer, end vi sådan lige umiddelbart kunne tælle.

Split Kroatien og den smukke gamle by (old town).

Split Kroatien og den smukke gamle by (old town).

Det var et hektisk program med mange indtryk. Men vi fik suget en hel masse til os undervejs, og der er ingen tvivl om, at ruten var nøje tilrettelagt, så vi kunne få det bedste ud af vores rejse i og mellem de to lande på ganske kort tid.

Jeg vælger at dele ruten, fordi jeg faktisk tænker, at den ville være super relevant at kopiere, hvis man vil forlænge charterrejsen en anelse og sammensætte en fleksibel rejse med mulighed for at kombinere hele to lande på én rejse, hvis man lejer en bil undervejs.

Dog vil jeg nok anbefale, at ruten fordeles over måske 14 dage, hvis man ikke er typen, der vil hoppe ud og ind af en bil hele tiden, og man vil have mulighed for dage med ren afslapning på stranden eller ved poolen undervejs. Fem hele dage (fordi vi brugte de to af dagene på at rejse) blev lidt hektisk 😉

udsigt-kroatien

Ruten for vores roadtrip i Kroatien og Montenegro

Lørdag aften:
Vi ankom til det yderst luksuriøse Le Meridien Lav i Split i Kroatien. Klokken var mange, men vi kunne godt fornemme, at udsigten fra vores balkon på altanen ville feje benene væk under os næste morgen, når solen stod op. Men et travlt program ventede os, så det blev godnat.

Søndag:
Efter en overdådig, men tidlig, morgenmad gik turen ind til selve Split, hvor vi besøgte den gamle by sammen med vores guide Emilija. Hun tog os også til Trogir, hvor der igen ventede os en gammel smuk by.

Dernæst kørte vi til de betagende Krka vandfald, som er det vildeste naturfænomen, hvor det ene vandfald afløser det næste, og hvor vandet selv danner sæbe, fordi saltvand og ferskvand mødes i en højere enhed. Desværre nåede vi ikke at hoppe i vandet ved Krka, men vi fik en typisk kroatisk frokost med masser af kød!

Søndag aften blev vi kørt videre til Makarska Riviera, hvor stranden og vores City Beach Apartment ventede os.

Mandag:
Endnu engang vågnede vi op til solskin og den vildeste udsigt. Denne gang fra vores lejlighed, der havde kig op mod de smukke bjerge, der omgiver Makarska på Kroatiens kyst.

Vi havde en aftale med Fleet, som stod for vores lejebil samt vores lokale guide, Kati, som viste os kyndigt rundt i alsidige Makarska. Vi fik besøgt stranden, som vi stort set boede på, samt det lokale marked, den smukke havn samt de små torve rundt omkring i byen.

Om eftermiddagen havde vi en tiltrængt aftale med en strandstol og det helt klare vand ved stranden i Makarska.

Man ved, man er havnet i Montenegro, når naturen er noget af det smukkeste, man har set!

Man ved, man er havnet i Montenegro, når naturen er noget af det smukkeste, man har set!

Tirsdag:
Tidlig tirsdag morgen var det allerede tid til at pakke kufferterne endnu engang. Vi hoppede i vores lejebil og satte kurs mod Dubrovnik, som ligger på vejen mod Montenegro.

I Dubrovnik mødtes vi med vores lokale guide, som viste os rundt i den gamle by i Dubrovnik, hvorefter vi endnu engang (og med en lækker lokal parkeringsbøde) hoppede i bilen for at tilbagelægge de sidste kilometer til grænsen og til Montenegro.

På grund af en mindre omvej, og fordi man mange steder i Montenegro kun må køre 40 km i timen, ankom vi først til vores hotel, The Queen of Montenegro, efter mørkets frembrud. Men vi nåede lige en middag i hotellets restaurant, og så var det ellers godnat.

Onsdag:
Man skulle tro, vi havde oplevet de vildeste udsigter allerede. Men da vi endnu engang vågnede op i en ny hotelseng, fik vi igen åndenød, da vi åbnede for gardinerne på hotelværelset.

Becici lå foran os i al sin pragt, og endnu en dag på tur ventede os.

Montenegro tog da også imod os med åbne arme. Men desværre var vejret ikke med os, så programmet blev undervejs ændret en smule.

Vi fik dog besøgt Kotor (og endnu en gammel by), vi besøgte nationalparken Lovcen og fik set Sveti Stefan og Petrovac gennem regnvåde bilruder.

Desuden lagde vi vejen forbi en lille lokal restaurant i bjergene, hvor vi fik serveret den lokale tørrede skinke, lokal ost, sød og forfriskende honningvin samt den helt store kødfest. Man går ikke ned på proteiner i Montenegro!

Dagen sluttede af med et yderst interessant besøg på Kong Nikolas tidligere palads, inden vi kørte tilbage til hotel The Queen of Montenegro.

De smukke Krka Waterfalls.

De smukke Krka Waterfalls.

Torsdag:
Torsdag morgen var vejrguderne i Montenegro heldigvis færdige med at sende regn i vores retning, og solen skinnede fra en stort set skyfri himmel.

Vi blev hentet på vores hotel og kørt ind til Budva, hvor vi fik en rundtur i den smukke by, der byder på et miks af strandliv, storbyliv og (naturligvis, fristes man til at sige) en gammel bydel.

Her fik vi en guidet tur gennem byen med besøg på flere forskellige strande samt den gamle by, hvor vi besteg bymuren og fik udsigt for alle pengene. Desuden fik vi mulighed for en smule shopping og en iskaffe på stranden.

Aftenen sluttede af på resortet Slovenska Plaza i Budva og med en alletiders pizza på stranden lige nedenfor vores hotel.

Fredag:
Når man har været på farten fra tidlig morgen til sen aften i fem dage, trænger man efterhånden til at smække stængerne op og vende blikket mod den blå blå himmel.

Det blev da også programmet for vores sidste dag på rundrejse i Kroatien og Montenegro. Poolområdet blev inspiceret i nogle timer, inden vi blev hentet på hotellet og satte kurs mod Podgorica lufthavn og lille Danmark.

Som man måske kan ane, har vi oplevet, set og spist utroligt meget på få dage. Det fylder en del i hovedet lige nu, og det har virkelig været en oplevelse for livet.

Både Montenegro og Kroatien er jo så ufatteligt smukke lande med utroligt god mad, søde mennesker, den vildeste natur og rigtig gode priser.

Jeg er da heller i tvivl om, at jeg skal tilbage til begge lande lige så snart chancen byder sig. For jeg er slet slet ikke færdig med hverken Kroatien eller Montenegro.

Jeg var inviteret på presserejse til Kroatien og Montenegro af Apollo samt turistrådene i Kroatien og Montenegro.

 

De fleste strande i Kroatien og Montenegro er stenstrande. Så husk sandaler eller revsko!

De fleste strande i Kroatien og Montenegro er stenstrande. Så husk sandaler eller revsko!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laktoseintolerant eller ej