Vores jul i år

Seks fantastiske dufte til juleønskesedlen

[ Indeholder reklame ]

Dufte er fantastiske! En særlig duft kan vække minder, som, vi troede, vi havde glemt. En god duft kan påvirke humøret i den rigtige retning. Mens en dårlig duft kan vække væmmelse.

Jeg bruger selv dufte stort set hver dag, fordi jeg har nogle særlige dufte, som påvirker mit humør i den rigtige retning.

Jeg sørger for at skifte ofte, så jeg ikke bliver træt af en bestemt duft, og jeg skifter dufte med årstiderne, fordi jeg synes, visse dufte hører sommeren til, mens andre er mere oplagte til den kolde tid med sweaters og rullekraver.

Men dufte er også en luksus, og en ny parfume eller eau de toilette er ikke noget, man køber hver måned. Heldigvis holder en god duft længe, og så længe man har nogle forskellige at skifte imellem, så bliver man heller aldrig træt af sine favoritdufte.

En god duft er også en oplagt julegave til en, man holder af. Og det er derfor også en rigtig fin ting at sætte på juleønskesedlen, hvis man, som jeg, er glad for gode og særlige dufte.

Hvis du dog ikke har nogen specifik duft på ønskesedlen endnu, så har jeg samlet seks meget forskellige dufte nedenfor, som på hver sin måde er anbefalelsesværdige, og som desuden ikke er dufte, der står på enhver soveværelseshylde. Det er derfor også dufte, som andre nok skal bemærke og, hvis du er heldig og har en rar og opmærksom omgangskreds, komplimentere dig for.

Stjæl endelig med arme og ben til juleønskesedlen. Man bliver aldrig skuffet, når der ligger en duft under juletræet!

zarkoperfume escentric molecules clean perfume le couvent 100bon dufte juleønsker urbannotes.dk

Laboratory Perfumes Amber
Den gode Amber fra Laboratory Perfumes har fulgt mig i, næsten, lige så lang tid, jeg kan huske. Faktisk er jeg på min anden Amber duft – og tro mig, en Laboratory Perfume holder længe! Men Amber er særlig. Det er også den første duft, som Laboratory Perfumes lavede.

Duften er unisex og lidt til den maskuline side (hvilket jeg personlig elsker) med undertoner af træ, jord og rav. Men hvis man skal tro Laboratory Perfumes selv, så er topnoten i duften “dugget græs”. Og hvem kan egentligt modstå det? Jeg kan i hvert tilfælde ikke, og Amber er og bliver en fantastisk klassiker på min badeværelseshylde, som jeg anbefaler til alle, der spørger.

Laboratory Perfumes Amber kan købes her.

Clean Perfume Autumn
Clean Perfume har en fantastisk portefolie af skønne dufte til enhver årstid. Den seneste er Clean Autumn, som er en duft, der er udviklet specielt til det danske marked. Og det skal man tage som en kompliment, for Autumn er virkelig en fantastisk duft!

Inspirationen til Clean Perfume Autumn er fundet i dansk hygge, og det kommer til udtryk i noter som røde æbler, mandarin, varm vanilje og chokolade med et lille strejf af kokos. Med andre ord: Alt det gode! Og Autumn er da også sæsonens måske behageligste duft.

Clean Perfume Autumn kan købes her.

100bon Carvi Jardin de Figuier
Jeg har længe haft en svaghed for de skønne dufte fra 100Bon, som altid dufter af fransk landliv. 100Bon duftene er da også skabt af naturlige ingredienser, og så kan emballagerne genopfyldes, så man kan spare lidt på duft-affaldet.

100Bon Carvi Jardin de Figuier er pt en af mine favoritter fra 100Bon, som klart er værd at kaste sig over, hvis man er til ren zen i form af duften af friske grønne blade, bark fra figentræer, solmodne frugter og alt det andet gode, som man kun kan dufte i en ægte fransk have. Duften er særlig og ikke en, som kan sammenlignes med nogen andre dufte, jeg kender.

Køb 100Bon Carvi Jardin de Figuier her.*

laboratory perfumes zarkoperfume escentric molecules clean perfume le couvent 100bon dufte juleønsker urbannotes.dk

Le Couvent des Minimes Santa Cruz
Tænk dig til et lille kloster i Frankrig i cirka 1600-tallet tilsat munke, der nørder dufte fra morgen til aften, og du har Le Couvent de Minimes, som netop er kommet til lille Danmark.

Le Couvent de Minimes Santa Cruz er til den friske side med noter af lemon, bergamot og grape, men den overrasker med trænoter, koriander og eukalyptus, hvilket gør den til en ganske særlig duft, der er frisk og lidt til den “grønne side”. Og det er slet slet ikke er en dårlig kombination, viser det sig. Mangler du en frisk duft på hylden, så vil jeg klart anbefale at snuse lidt til Santa Cruz.

Le Couvent de Minimes Santa Cruz kan købes her.

ZarkoPerfume Cloud Collection No 2
Danske ZarkoPerfume er helt sikkert et af de absolut mest hypede dufthuse, jeg kender. Den slags skal altid tages med et vist gran salt. Men i det her tilfælde er der faktisk noget om snakken.

Det nyeste skud på stammen hos ZarkoPerfume er Cloud Collection no 2, som er helt hypnotiserende med sine to forskellige flydende lag, der er inspireret af havet. Duften er også både dyb og sansemæssigt udfordrende og byder bl.a. på citrongræs, jasmin, træ og hvid moskus.

Og ja, en ZarkoPerfume er en kostelig affære, men til gengæld kan duften også deles med manden derhjemme, og så er det jo næsten som at spare penge … næsten!

ZarkoPerfume Cloud Collection No 2 købes her.

Escentric Molecules Molecule 01
Vil du have en helt helt særlig duftoplevelse, så kan du også sætte Escentric Molecules Molecule 01 på din ønskeliste. Faktisk er det nemlig sådan, at Escentric Molecules Molecule 01 ikke er en decideret duft. Den er nærmere et stof.

Stoffet bruges, præcis ligesom en hvilken som helst anden duft, på huden, og på den måde forstærker stoffet din egen naturlige duft. Det betyder også, at Molecule 01 dufter forskelligt fra person til person, og at du sikkert selv vil have svært ved at dufte din duft på samme måde, som andre kan.

Desuden holder duften fra Escentric Molecules Molecule 01 i op til 10 timer, og den genopliver sig selv som nye dufte dagen lang. Og så kan Molecule 01 bruges til at booste de andre dufte, som du eventuelt har på. Virkelig unikt og virkelig noget, der høster mange komplimenter, kan jeg afsløre.

Escentric Molecules Molecule 01 kan købes her.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores jul i år

Conni Lagergreen Schmidt
Et lille drys sundhed, en tsk hverdag, en knsp rejser og verden, en hel liter plantebaseret københavner-familieliv tilsat lidt sko-kærlighed og et drys god læbepomade, og så har du Urban Notes. Der bliver altid sat mange ord på, og læserne skal gerne tage en virtuel goodie bag med sig, som enten har gjort dem klogere, nysgerrige eller underholdt.
urbannotesdk@gmail.com