Når man fylder 40 ...

Sommer, sol, C-vitamin og kampen mod pigmentpletterne

[ Indeholder reklame + reklamelinks markeret med * ]

Efterhånden er vi nået så langt ind i sommeren, at man for alvor kan se, at alt suger solens stråler til sig. Folk på Dronning Louises Bro gør det, blomsterne på altanen gør det – og det samme gør de s***** pigmentpletter!

Min hyperpigmentering (som pigmentpletter også hedder) havde en fest på vores rejse i vinters. Og de er aldrig nået tilnærmelsesvist at forsvinde, inden solen herhjemme begyndte at brage ned fra himlen.

Min søde huddame Rie fra BeautyAkademiet/pHformula minder mig altid om, at jeg skal passe på solen på vegne af min hyperpigmentering, når jeg går ud ad døren på klinikken med en ellers rigtig fin hud. Men selvom jeg pøser på med den gode faktor 50 i hele ansigtet, så bliver de irriterende pigmentpletter på min kind, som jeg har døjet med i nogle år efterhånden, altså ved med at spøge.

Der er dog hjælp at hente, hvis man døjer med hyperpigmentering. Godt nok har jeg endnu ikke oplevet, at pigmentpletterne forsvinder helt ved metoden. Men jeg har dog oplevet, at de grimme brune plamager på huden, der sniger sig ind på en med årene (og ofte som konsekvens af manglende solcreme, skygge og solhat i de ubekymrede ungdomsår) kan stagnere eller gå lidt i sig selv.

Hjælpen hedder C-vitamin. Simpelthen! Naturens eget blegemiddel, om man vil.

vitamin c mod hyperpigmentering pigmentpletter rodial vit C peter thomas roth vitamin C serum urbannotes.dk

Vitamin C, som vi mennesker er nogle af de eneste levende væsner på denne planet, der ikke selv kan producere, er nemlig ikke bare godt for vores krops indre (og en ganske vital komponent, når vi taler menneskers sundhed). Supervitaminet er også godt for vores hud – og særligt, hvis vi vil holde huden lys, fin og yngre.

C-vitamin spiller nemlig en rolle, når vi taler om kroppens produktion af kollagen, og så indeholder vitaminet C en god del antioxidanter, der reparerer huden og holder den ung. Samtidigt neutraliserer vitaminet frie radikaler og beskytter vores celler mod stress.

C-vitamin er derfor også efterhånden blevet en ret anvendt ingrediens i hudpleje til alle os, der gerne vil blege huden (og dermed blege hyperpigmenteringen), fordi vi har været lidt for lystige med at suge solens stråler til os, hvilket huden, som bekendt, absolut ikke kan lide.

Men skal man så bare smøre al den C-vitamin i ansigtet, som man kan komme i nærheden af, og så forsvinder pigmentpletterne over nat? Svaret er, som du nok allerede har gættet: Nej!

For det første findes der ikke mirakelkure inden for hudpleje. Heller ikke, når det handler om at komme hyperpigmentering til livs. Alt er en proces, og man skal væbne sig med udvidet tålmodighed, når man vil bekæmpe pigmentpletterne.

Til gengæld kan C-vitamin både bruges morgen og aften som en del af hudplejerutinen, hvis man ikke er helt så tålmodig. Om morgenen kan et C-vitamin serum fx med fordel indgå som en del af hudpleje (altid UNDER solcremen), så huden beskyttes mod frie radikaler og UV, og om natten kan samme serum være med til at slette de spor, som dagen har sat på huden.

For det andet er C-vitamin en tricky ingrediens. Huden er faktisk ikke altid lige vild med at blive introduceret for den krasse ingrediens. Derfor er det en rigtig god idé at vænne huden til vitamin C ved gradvist at begynde at bruge fx et C-vitamin serum. Så kan man stille og roligt introducere mere oftere, hvis alt er godt, og huden ikke brokker sig for meget.

Start evt. med at bruge dit serum om natten et par gange om ugen for at se, hvordan huden reagerer.

Samtidigt er det faktisk ikke alle C-vitamin produkter, der er lige gode at bruge om sommeren, selvom det ofte er der, hyperpigmentering irriterer mest.

Produkter med et stærkt eller “potent” C-vitamin ekstrakt kan nemlig gøre huden mere udsat og dermed modtagelig overfor fx solens stråler og forurening, og man kan opleve, at huden bliver mørkere istedet for lysere. De mere potente vitamin-C produkter vil man derfor måske gemme på hylden til efter sommeren, hvor huden er knap så udsat.

Hvis jeg i den sammenhæng skal nævne et produkt, der er super potent, når det handler om brugen af vitamin C i jagten mod yngre og mere jævnt udseende hud, så kan jeg ikke undgå at nævne det top hypede og meget roste Potent-C Power Serum fra Peter Thomas Roth, som, meget passende, først kommer i handlen her i Danmark efter sommeren, og som man derfor kan kaste sig over på det tidspunkt.

Jeg har selv netop fået produktet i hænderne, så jeg glæder mig til at prøve det serum, som jeg har læst så meget om – men altså først, når sommeren er gået på held!

Hold øje med, hvornår Potent-C Serum fra Peter Thomas Roth kommer i handlen her.*

Mens Potent-C Power Serum fra Peter Thomas Roth indeholder hele 20 pct. (!!) vitamin C, så er Rodial væsentligt længere nede, når det gælder indholdet af det populære hudplejevitamin i deres friske og lækre Vit C-serie.

Rodials produkter med C-vitamin kan man altså roligt begynde at bruge nu som både forebyggelse og beskyttelse. Samtidigt med at mængden af vitamin C er relativt lavt, så er vitaminet også indkapslet i de fleste af produkterne, så det udløses gradvist i løbet af dagen, hvilket giver en bedre effekt.

I den fine Rodial Vit C-serie finder vi bl.a. en skøn lysnende og eksfolierende tonic (0,5 % vitamin C), en top-lækker Vit C Eye Soufflé (2 % indkapslet vitamin C) til øjenomgivelserne, en let og luftig Vit C Face Soufflé (2 % indkapslet vitamin C) samt seriens mest kraftfulde produkt: Vit C Drops, der bruges ligesom et serum, og som indeholder 6 % stabiliseret vitamin C sammen med en række nærende olier.

Rodial Vit-C finder du her.*

 

Men som sagt: Start stille og roligt med dit C-vitamin på huden, og hav tålmodighed. Den sidste del øver jeg mig stadig på, for ihhh hvor er sådan nogle pigmentpletter dog irriterende!

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man fylder 40 ...

Conni Lagergreen Schmidt
Et lille drys sundhed, en tsk hverdag, en knsp rejser og verden, en hel liter plantebaseret københavner-familieliv tilsat lidt sko-kærlighed og et drys god læbepomade, og så har du Urban Notes. Der bliver altid sat mange ord på, og læserne skal gerne tage en virtuel goodie bag med sig, som enten har gjort dem klogere, nysgerrige eller underholdt.
urbannotesdk@gmail.com