Diagnose eller ej

Staycation: Turist i egen by, udsigt til gaming-festival + en vinder

[ Indeholder reklame ]

Weekenden har været en anelse anderledes end så mange andre af slagsen. Vi har nemlig været på ferie. Ikke i Berlin, ikke i London, ikke i Aarhus. Nej, vi har været på ferie i København. I vores egen by.

Anledningen var, at mine forældre havde guldbryllup denne weekend, og de havde derfor valgt at invitere hele familien til København på weekendtur. Det er jo forholdsvist eksotisk, når man til dagligt bor i Jylland. Men for os blev det en staycation – en lille ferie i vores egen by.

Vi havde naturligvis foreslået, at vi kunne bo hjemme i vores vante rammer på Frederiksberg, og så kunne vi mødes med de andre til diverse hyggerier. Men mine forældre insisterede på, at det var hyggeligst, hvis vi alle sammen boede på hotel sammen. Så vi fik altså mulighed for at opleve København som turister.

Ud over at bo på hotel i Sydhavnen (rundt regnet 4 km fra vores eget hjem) fik vi bl.a. også gået en tur på Strøget på en lørdag (vi holder os altid langt væk fra Strøget om lørdagen pga menneskemængderne), og vi fik set vores by fra søsiden fra en af kanalbådene i forbindelse med en kanalrundfart.

I går morges, da jeg stod på hotellet og pakkede vores tandbørster og øvrige toiletsager sammen for at gøre klar til at tjekke ud fra hotellet, reflekterede jeg lidt over, om jeg egentligt ville synes, at København var en fed by at være turist i, hvis nu jeg reelt var rejsende til byen. Ville det være en destination, jeg ville anbefale til andre, sådan som jeg gør med fx Melbourne, Los Angeles, Brisbane og San Francisco, som er byer jeg virkeligt elsker at rejse til?

Det er jo trods alt vigtigt for en by som København, at vi konstant har turister, der kommer forbi og nyder at være i vores selskab, nyder at se den lille havfrue, at spise ude, at bo på vores hoteller og, ikke mindst, vores måde at være på. København er, let’s face it, meget langt fra den billigste by, man kan besøge (seriøst! Vi betaler 48 kr. for en kop kaffe to-go!!), så vi skal jo virkeligt være overbevisende, hvis gæsterne skal komme igen og anbefale byen til deres venner.

staycation københavn urbannotes.dk asos frakke vila strik culture bukser outfit lala berlin tørklæde

Jeg kunne ikke helt blive enig med mig selv.

På minussiden så var hotellet (som var 4-stjernet) kun okay. Havde jeg selv betalt den 4-stjernede pris for to overnatninger i København, ville jeg højst sandsynligvis have været pænt skuffet over, hvor skrabet det hele var. Ingen kaffe på værelset, ingen tykke håndklæder i fed egyptisk bomuld, ikke en særlig wow-faktor. Istedet var vores håndvask stort set stoppet, bruseren manglede afkalkning, der var tandpastarester på døren (ikke vores …), og hovedpuderne var noget af det mest slatne, jeg længe har været vidne til. Til gengæld var morgenmaden ret okay. Men den kan ikke opveje, at resten af oplevelsen var lidt til den kedelige side.

Et andet minus er de muligheder, man bliver mødt af, når man vil spise i København som turist. Jo, du kan tage ud i brokvartererne eller ned ad sidegaderne og finde virkelig god mad, som også er det, vi dyrker i vores dagligdag i København, fordi vi ved, hvor vi skal gå hen. Men går man på Strøget, bliver man mødt af det ene billige og dårlige tilbud efter det andet. Fesne pølsevogne (pssst turist: Gå altid i DØP, hvis du endelig skal have en “dansk pølse”!), billige buffetrestauranter med høje priser og lav kvalitet og service samt stribevis af McDonald’s og Burger King.

Heldigvis var der dog også store skønne plusser ved at være wannabe-turist i København, som, jeg synes, vi kan være stolte af.

Da vi var på kanalrundfart (som faktisk virkeligt var en fin og hyggelig oplevelse trods efterårskulden, der satte mine skuldre fast helt oppe under ørerne), blev vi mødt af lutter smil, vinkende mennesker og hyggelige tilråb. Lillemanden sad og vinkede i ét væk til folk på kajen, der vinkede tilbage i løbet af vores times sejllads gennem Københavns Havn og kanalerne.

nyhavn københavn staycation turist i københavn urbannotes.dk

Om de glade ansigter sad på andre turister, er naturligvis svært at vide. Men jeg levede for en stund i illusionen om, at det var københavnerne, der viste sig fra deres bedste side overfor for os … og de rigtige turister i København. For når vi nu tager en halv timeløn for en lille cappuccino to go, så krydser jeg fingre for, at vi i det mindste giver value for money til turisterne i København med vores indbydende måde at være på.

I hvert tilfælde har jeg sat mig for, at jeg fremadrettet vil være endnu bedre til at hjælpe de mange turister på vej med et ekstra stort smil og en pose venlighed, når de stopper mig for at spørge om vej eller råd.

Noget andet jeg har lært ved at være på staycation i København er, at det er mindst lige så hårdt at komme hjem igen, som det er, når man har været længere væk over en weekend. Der er stadig en ordentlig bunke vasketøj, et tomt køleskab og en portion træthed i kroppen. Jeg måtte da også tage en eftermiddagslur på sofaen for at komme bare lidt ind i kampen igen, og jeg glæder mig allerede til, at det bliver weekend igen, som jo også bliver startskuddet til efterårsferien, hvis man er så heldig at holde sådan en.

Vi holder ikke efterårsferie, da vi stadig sparer lidt på feriedagene til den forestående lange rejse, men i weekenden skal vi hygge hjemme og lave de sædvanlige (primært praktiske) ting.

Lillemanden og jeg skal dog også lave noget særligt hyggeligt, som barnet allerede glæder sig rigtigt meget til. Fisketorvet, hvor vi faktisk også var i løbet af vores “turist-weekend” i København, holder nemlig gaming-festival, som min lille gamer for alt i verden ikke vil gå glip af.

staycation urbannotes.dk unauthorized t-shirt børnemode

Han glæder sig bl.a. til at deltage i FIFA-turneringer, prøve en ægte Formel1 raceroplevelse i Racing Seats, bygge et virtuelt rumskib i Starlink, spille Fortnite og til at danse løs i Just Dance. Okay, den sidste er det nok mest mig, der ser frem til. Jeg satser dog også på at gå i barndommen på en oversized Gameboy med alle de klassiske spil fra dengang, mor altid gik rundt med en Gameboy i tasken.

Vi er inviteret til at deltage i gaming-festivalen på Fisketorvet. Men det er faktisk gratis for alle at deltage, og der vil desuden være forfriskninger til de ivrige gamere i alle aldre, så man ikke går sukkerkold midt i hele herligheden. Og hvis jeg kan løsrive mig fra spillene for en lille stund, kan jeg måske endda også få klaret alle indkøbene, så køleskabet ikke endnu engang står tomt efter weekenden.

Vi tager et smut på Fisketorvet allerede i den kommende weekend for at spille computerspil, tæve hinanden i brætspil og meget andet. Men faktisk varer gaming-festivalen hele efterårsferien fra den 12. til 21. oktober, så kig forbi, hvis I er på de kanter.

Apropos efterårsferie, så fik jeg, trods træthed, trukket en vinder af konkurrencen om det perfekte efterårsferie-kit bestående af Duolac mælkesyrebakterier, et hudplejesæt fra LACTOClear og en skøn taske fra Nuuno, i går aftes.

Vinderen blev:
Rikke Langkow

Stort tillykke! Jeg sender fluks en mail til dig 🙂

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Diagnose eller ej