Seks, som kan booste din vinterglød

Syv tips til pleje af décolleté

En af de ingredienser, der kan være særligt gode at skele efter, når det gælder pleje af décolletè, er C-vitamin. Her i pHformula Vita C Concentrated Corrective Serum.

En af de ingredienser, der kan være særligt gode at skele efter, når det gælder pleje af décolletè, er C-vitamin. Her i pHformula Vita C Concentrated Corrective Serum.

Vi hiver alle sammen hudpleje op ad skuffen hver morgen og aften. Serum, dagcreme, koncentrater, mist, olier, masker og alskens lækkerier, som skal hjælpe vores ansigtshud til at være godt fugtet, i balance, mindre uren og rynkefri.

Men husker du også halsen og décolletè? For nok er ansigtet sjælens spejl, men hvis blikket efterfølgende falder på en rynket og grå décolletè, så kan spejlet nemt krakelere.

Décolleté er egentlig det franske ord for kjole med dyb udskæring. Men det er også det ord, vi ofte bruger, når vi taler om den øverste del af brystet. Den del af brystet, som du evt. vil bemærke hos lidt ældre kvinder nemt kan være meget rynket og evt. skadet af sol.

Décolletè er da også et ofte overset område, og de fleste af os glemmer ganske enkelt den tynde og fine hud på décolletè, når vi plejer vores hud.

Og det til trods for, at alderen faktisk ofte viser sig hurtigst på netop den øverste del af brystet, fordi huden der er mindre elastisk og tyndere end i ansigtet.

Overser vi altså vores décolletè i den daglige hudpleje, tilskynder vi blot ældningsprocessen.

Men det er heldigvis aldrig for sent at begynde at pleje området, og det er heldigvis ikke en rutine, som tager særligt langt tid.

Vil du altså pleje din décolletè og udsætte den hængende hud, som desværre nemt kan snige sig ind på brystet, så kan du passende tage denne lille huskeliste med på badeværelset.

Syv tips til at pleje décolleté:

1) Husk solcreme
Der er generelt intet værre, når det handler om ældning af huden, end solens stråler. Når du smører ansigtet ind i solcreme, så husk også lige halsen og den øverste del af brystet. Så slipper du for at ligne en rosin i tanktop, når du bliver ældre.

2) Hold huden ren
Når du alligevel renser dagen af, så husk også halsen og décolletè. Brug endelig den samme cleanser, som du bruger i ansigtet. Husk, at huden på den øverste del af brystet er tynd og fin.

3) Fugt fugt fugt
Noget af det bedste, du kan gøre for huden omkring décolletè, er at tilføre masser af fugt. Smør derfor ikke kun serum og ansigtscreme på ansigtet. Husk også halsen og brystet. Ja, det betyder, at du bruger din ansigtscreme dobbelt så hurtigt, men hvad betyder et friskt og rynkefrit fjæs, hvis din décolletè hænger i laser?

4) Nej tak til peeling
Mens en peeling af ansigtet kan være rigtig fin, så hold denne til ansigtet. Huden syd for dit ansigt er simpelthen for tynd til, at den bør udsættes for peeling.

5) Fjern døde hudceller
Ligesom med resten af huden på kroppen, kan det være en rigtig god idé at fjerne de døde hudceller. Men brug evt. en tørbørste fremfor en scrub. Tørbørstning fjerner døde hudceller på den skånsomste facon.

6) Sov på ryggen – hvis du kan
Måden hvorpå vi sover, får ofte skylden for rynker i ansigtet. Således også i décolletè-området. Det er, for både ansigt og décolletè, bedst at sove på ryggen frem for på siden eller maven. Det er desværre ikke os alle, der er i stand til dette. Men man kan da gøre et forsøg. Jeg taler af erfaring, når jeg siger, at det ikke altid lykkes. Desværre tæller de gode intentioner ikke i dette tilfælde.

7) Det er aldrig for sent
Det er aldrig for sent at begynde at pleje décolletè. Brug produkter, der virker opstrammende, tørbørst huden, og sørg for, at du aldrig går ud i solen uden solcreme på décolletè, hvis du vil udsætte alderstegnene og stadig se hot ud med udskæring. Det handler blot om at pleje décolletè lige så godt, som du plejer ansigtet. Og meget gerne med de samme produkter.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Seks, som kan booste din vinterglød