Lad os holde fast i den frie leg

Tre nemme måder til variation i din chiagrød

Meningerne, når det gælder chiagrød, er noget delte. Nogle elsker det, andre … not so much!

Jeg er personligt stor fan og elsker smagen og det, at det er så super nemt at lave en portion chia som køleskabsgrød.

Dog kan man godt blive en smule træt af smagen, hvis chiagrøden smager af det samme morgen efter morgen. Derfor kan det være rart at variere grøden lidt i ny og næ.

Man kan naturligvis lege med toppings i det uendelige, og det gør jeg bestemt også. Men man kan også lege med selve grøden.

Og hvis du endnu ikke har leget med chiagrød derhjemme, så kan du starte med at tjekke basisopskriften ud lige her.

Det er super nemt at lave chiagrød, det smager godt, og så er det noget af det sundeste, du kan indtage til morgenmad.

Om du bruger plantedrik, komælk, vand eller noget helt fjerde sammen med dine chiafrø afhænger naturligvis af smag og behag.

Men her er tre varianter, som gør det nemt at variere køleskabsgrøden i det daglige – og som bestemt ikke gør det mindre lækkert at spise chiagrød.

chiagrød køleskabsgrød chokoladechia opskrift urbannotes.dk

Chokoladechia med kakaomælk
Kan du lide smagen af chokolade (og hvem kan egentligt ikke det?!), så kan du helt sikkert også lide chokoladechia.

Prøv at skifte din sædvanlige væske i din chiagrød ud med kakaomælk og få en lækker og næsten dessertagtig morgenmad.

Chokoladechia smager utroligt syndigt og næsten som en flydende Nutella-mad – bare bedre.

Jeg bruger Plantebevægelsen Naturli kakao soyadrik. Det smager meget rundt og lækkert, og så topper jeg ofte min chokoladechia med bananer, blåbær og/eller müsli, som går rigtigt godt med kakaosmagen.

Mandelchia med hakkede mandler
Konsistensen på chiagrøden er den, som jeg oftest hører, får folk til at bakke stille og roligt væk fra skålen med de sunde sager.

Jeg skal da også være den første til at indrømme, at konsistensen på chiagrød er lidt speciel og “snasket”. Konsistens behøver dog ikke at være en hindring.

Hvis det “snottede” skal træde lidt i baggrunden, kan det eksempelvis være lækkert at variere chiagrøden med hakkede mandler og lade mandlerne stå sammen med grøden i køleskabet natten over.

Resultatet er en chiagrød, der minder lidt om risalamande.

Istedet for mandler kan man i øvrigt også bruge eksempelvis valnødder, hasselnødder eller en anden type nødder. Men jeg er ret vild med mandler og spiser dem stort set hver dag året rundt.

Mandlerne kan naturligvis også røres i grøden, når den tages ud af køleskabet. Så får grøden lidt ekstra bid.

Matchachia med matcha
Matcha er sundt og lidt af en superfood. Men varm matcha kan også godt smage lidt som at bide i en græsplæne.

Jeg kan selv sagtens drikke en varm matcha. Men hvis jeg skal nyde min matcha, så foretrækker jeg den altså kold og i en mere cremet konsistens. Som eksempelvis når matcha røres i chiagrød med havremælk.

Matchapulveret skal blot piskes i mælken, inden den hældes over chiafrøene. Husk at piske godt, så du undgår klumper.

Chiagrød med matcha er en rigtig god måde at kombinere to superfoods: Matcha og chiafrø, som begge er fyldt med alt det gode.

Efter sådan en morgenmad er man ekstra godt kørende resten af dagen.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os holde fast i den frie leg