Når hjerte rimer på smerte - og utroligt sure citroner

En hyldest til det gode naboskab

[ Sponsoreret af Fucking Flink og Peter Larsen Kaffe ]

Når jeg taler med andre om, hvor de bor, og hvordan de har det med deres naboer, hører jeg rigtigt ofte, at mange ikke kender deres naboer.

Selvom de bor i en opgang, hvor man i sagens natur bor tæt på hinanden, så er det at hilse, når man går forbi hinanden på vejen til vaskekælderen eller postkassen, ikke nødvendigvis en selvfølge.

Sådan er det heldigvis ikke her, hvor vi bor. Og faktisk vil naboerne være noget af det, jeg nok vil savne mest den dag, vi evt. flytter til nye græsgange.

Det gode naboskab, hvor vi hilser på hinanden, hjælper hinanden med at bære affald ned eller indkøbsposer op, og hvor vi har hinandens ryg, betyder nemlig faktisk enormt meget i dagligdagen.

Ikke mindst betyder det meget for Lillemanden. Han elsker at kunne gå i gården og tale med alle og enhver, og så har han det vildeste forhold til vores nærmeste nabo, som han har kendt, siden vi flyttede hertil, da han var blot ti måneder gammel.

fucking flink hej nabo peter larsen kaffe urbannotes.dk

Jeg kan ikke helt huske, hvordan det startede.

Men vores naboer er som et ekstra sæt bedsteforældre for ham. De inviterer ham forbi til en hyggesnak og et bolsje. Der står ofte gaver foran vores dør, fordi de lige faldt over noget i en butik og tænkte på ham. Og de er altid klar på en sludder fra den ene altan til den anden, hvis Lillemanden gerne vil dele lidt om stort og småt, hvilket han faktisk altid gerne vil.

For et par år siden havde “julemanden” sågar hængt verdens største røde oppustelige hjerte på vores dør som en hilsen til Lillemanden, der knus elskede det hjerte lige indtil, det ikke kunne holde luft mere. Han fortalte naturligvis naboen om julemandens seje gave!

I en hverdag, hvor det ene sæt bedsteforældre bor i Jylland, og det andet er for syge til længere at være en del af vores hverdag herhjemme, betyder det ekstra meget, at naboen altid er klar til en snak og hygge på tværs af generationer.

I det hele taget er naboskabet i vores opgang ret særligt. Vi behøver fx aldrig at være bange for indbrud eller andre ubudne gæster, fordi vi holder øje for hinanden. Ofte tager vi også imod pakker for hinanden, så man slipper for at gå på posthuset i en travl hverdag, og vi hjælper i det hele taget, når der er behov for det.

Sådan et naboskab kan varmt anbefales! Så husk at sige hej til din nabo, når du ser ham. Selvom I måske ikke kender hinanden, så kan I jo komme til det.

Vind et års forbrug af Peter Larsen Kaffe til din fantastiske nabo
Har du selv en nabo, som du gerne vil sige tak til, og som gør noget helt særligt for dig eller for nabolaget i det hele taget, så har du nu chancen for at klappe vedkommende på skulderen og sige tak.

Gå ind på Fucking Flinks Facebook-side, og del din egen historie om den bedste nabo, du kan komme i tanker om.

Den bedste historie vinder et års forbrug af Peter Larsen Kaffe, som bliver overrakt til din fantastiske nabo – og som I passende kan skåle i, når I næste gang mødes for at sige “hej” 🙂

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når hjerte rimer på smerte - og utroligt sure citroner