Au revoir og nye græsgange

Her fødes havren i din A-Derma creme

a-derma-havre-rhealba-havre-frankrig

Lykkeligt hjemvendt fra Frankrig efter knap 24 timer fyldt med utroligt mange indtryk, stoppet med viden, fyldt op af gode og saglige diskussioner og propmæt af fransk mad og lidt ekstra D-vitamin fra den gavmilde franske forårssol er jeg lige pt i fuld færd med at absorbere, sortere og formulere det, der skal blive fortællingen om A-Derma som brand og filosofi samt om nogle af de produkter, som vi var så heldige at blive introduceret for i forbindelse med vores lille lynvisit i det sydvest franske i starten af ugen.

Alt i alt var det en super intensiv tur med afgang fra København til Paris og videre til Toulouse, hvorefter vi satte kurs mod Soual, hvor A-Dermas fabrik ligger.

Det er dog ikke fabrikken og cremerne, det i første omgang skal handle om. For A-Derma er jo rigtig meget én bestemt ting – nemlig havren, som er den ingrediens, som A-Derma over mange år har dyrket, forfinet og gjort til helt deres egen.

De, der kender A-Derma, ved, at havren er den vigtigste ingrediens i hudplejeprodukterne – og det uanset, om vi taler håndcreme, Exomega til atopisk eksem eller shampoo.

oekologisk-dyrket-havre-a-derma

Rhealba® Havre er kimen til A-Dermas succes pga. de særligt aktive indholdsstoffer, som netop denne type havre indeholder, og som bl.a. er med til at skabe cellefornyelse samt give fugt til huden.

Historien om Rhealba® havren er dog også ret fin. Havren er nemlig ikke bare en hvilken som helst havre. Den dyrkes på Pierre Fabres (firmaet bag A-Derma) helt egen lille gård i Sydvestfrankrig og har den mest idylliske opvækst på en mark ved Terre D’avoine i Puylaurens.

Den har udsigt til Pyrenæerne, dyrkes økologisk og har bl.a. selskab af nogle rare bier, som sørger for at fortælle menneskene, der passer havren, om omgivelserne omkring havren nu også er så optimale, som de kan være.

terre-davoine-frankrig-pierre-fabre-a-derma-creme

Havren får dog ikke lov til at vokse sig særligt stor, idet den efter 12 uger har den maksimale koncentration af det stof, som er den aktive ingrediens i A-Derma. Den bliver derfor konstant nusset og tjekket, idet dette stadie kun varer ved i ganske få dage, og misser man lige netop det rette tidspunkt, så har ekstrakten fra havren ikke den rette koncentration, og den kan derfor ikke bruges i cremen.

Det er i øvrigt sjældent, at nogen, udover de rare mennesker fra A-Derma, får lov til at besøge havren.

rhealba-havre-a-derma

Men jeg kan fortælle, at havren har det godt, og at det også ser ud til, at det bliver en god og grøn høst igen i år, hvilket sikrer, at der også står A-Derma cremer på de danske apoteker, næste gang vi kigger forbi.

I øvrigt var bl.a. de hyggelige damer Johanne og Johanne også med på turen, så de har sneget sig med på et par af billederne sammen med havren.

P.S.: Hvis du snubler i dette indlægs første sætning, så er det, fordi den er rekordlang. Det er altså ikke dig, der er noget galt med. Men sådan en dannelsesrejser til Frankrig er på alle måder så fantastisk og givende, at man bliver helt træt og mæt på den rare måde. Men det bevirker også, at man ikke kan arbejde i overskuelige sætninger – åbenbart 😉

a-derma-havre-frankrig-pierre-fabre

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Au revoir og nye græsgange