Grødhoved #5: Osteabstinenser og køkkendrømme

I anledningen af nordisk vaffeldag …

Hvis ikke du allerede har stillet uret en time frem, så er det nu, du skal gøre det.

I dag er dog ikke kun dagen, hvor vi officielt går over til sommertid. Det’ sørme, det’ sandt, det’ også nordisk vaffeldag!

Nordisk vaffeldag falder den 25. marts og er markeringen af, at vinteren nu er omme, og foråret er kommet. Deraf måske også de cirka 10 grader, som vi har haft i København i dag.

Herhjemme er vi, som bekendt, store vaffelfans. Men alligevel har vi endnu ikke markeret dagen.

Jeg regner dog med at smide nogle søde vafler sammen til dessert i aften, selvom vi ellers ofte spiser mere grove vafler, der fungerer super som morgenmad.

Har du heller ikke fejret nordisk vaffeldag endnu, så er det bare om at komme i gang.

Til anledningen har jeg samlet en lille oversigt over nogle af bloggens vaffelopskrifter, som, jeg ved, har mange fans derude. Særligt opskriften på vafler uden æg får jeg mange mails omkring fra folk, som har været glade for en ægge-fri opskrift på denne favorit spise.

Slå dig løse vaffelgalskaben. Der er ingen bedre undskyldning for at spise vafler end forårets officielle kommen.

vaffel opskrift grove vafler vaffelopskrift nordisk vaffeldag urbannotes.dk

// Vi spiser vel vafler 2-3 gange om måneden. Sidst, vi spiser vafler, så det nogenlunde sådan her ud.

>> Vafler med boghvedemel
Opskriften på vafler med boghvedemel er altid et hit, når vi skal have en lidt sundere vaffel.

Boghvedemel er nemlig kendt for at være både mere mættende og stabiliserende på både blodsukker og kolesterol. Der er med andre ord ingen undskyldninger for ikke at gå ombord i et bjerg boghvedevafler.

>> Vafler uden æg
Er man veganer eller blot løbet tør for æg, så er opskriften på vafler uden æg både nem at gå til og resulterer i nogle super lækre vafler.

Jeg lover, at man ikke kommer til at savne æg i vaflerne fremover, når først man har prøvet disse.

>> Bananvafler
Skal det være lidt sødere, så er det ret lækkert at eksperimentere med at søde sine vafler med frugt. Det kunne eksempelvis være med modne bananer, som giver masser af smag.

>> Vafler a’la D’Angleterre
Må det gerne være en anelse mere fancy, så fik jeg på et tidspunkt lokket opskriften på vafler ud af selveste dessertkokken på D’Angleterre.

Opskriften kan varieres, så den enten er sød eller salt, og selvom jeg ikke hænger ud på D’Angleterre særligt ofte, så minder opskriften mig altid om stedet, fordi vafler smager lidt mere luksuriøst og syndige end dem, jeg selv har eksperimenteret mig frem til. Dog topper jeg ikke med confiteret svinebryst længere 😉

>> Blåbærpandekager
Er du så uheldig, at du ikke ejer et vaffeljern (stor fejl i min verden), så tænker jeg, at det også går an at spise pandekager. Så længe man markerer vaffeldagen med et eller andet, synes jeg, man har gjort sit.

Nyd opskriften på blåbærpandekager, som altid får mine tænder til at løbe i vand, når jeg laver dem.

Rigtig glædelig nordisk vaffeldag <3

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grødhoved #5: Osteabstinenser og køkkendrømme