Den gode kulør og fire tips til at bevare den

Sommetider er syv minutters timeout alt, hvad der skal til

[ Reklame for Yogi Tea ]

Jeg har en travl hverdag – ingen tvivl om det. Jeg er direktør, chef, mor, kone, kommunikationsrådgiver for en hel del kunder i ind- og udland, logistisk ansvarlig for hele herligheden, og jeg ved aldrig rigtigt, hvornår en eventuel kunde eller journalist ringer og har brug for noget fra mig uanset, om det er aften eller weekend. Og nå ja, så har jeg jo også bloggen her samt tilhørende sociale medier.

Over årene har jeg dog lært, at det ikke hjælper noget at stresse. Så det har jeg, som udgangspunkt, valgt ikke at gøre. Der skal ganske enkelt være balance, og man skal (primært) gøre det, som man bliver glad af.

Derfor har jeg også indarbejdet en del vaner i hverdagen, som gør, at jeg får mine tiltrængte pauser fra mails, telefonopkald, sms’er, sociale medier og alt det andet, som bimler og bamler omkring ens ører hele tiden i en helt almindelig hverdag.

Jeg giver mig tid til at gå en tur på en regnvejrsdag, jeg prioriterer yoga et par gange om ugen som en fast del af min livsstil, jeg laver mine vejrtrækningsøvelser, når der er behov, og har i det hele taget her i voksenalderen tillagt mig en mere holistisk livsstil, hvor jeg passer bedre på mig selv.

Desuden har jeg jo de seneste par år fået langt mere fokus på min kost og sørger dagligt for, at den spiller ift., hvad jeg og min krop har brug for af fedtstoffer, vitaminer, mineraler, proteiner, mælkesyrebakterier osv.

Tidligere drak jeg derudover en hel del kaffe. Døgnet rundt kunne jeg hælde en kop ned, og jeg bildte mig selv ind, at det ikke påvirkede min søvn. Nu har jeg dog skåret knap halvdelen fra, så jeg er nede på tre-fire kopper kaffe om dagen (jeg har desuden læst, at kaffe mister sin effekt efter den tredje kop, og så kan det jo sådan set også være ligemeget!)

Men jeg kan godt lide varme drikkevarer, særligt i den kolde tid, og derfor er den sædvanlige aftenkop blevet erstattet med en god kop te uden koffein, som også giver det lille ekstra, når først man sætter sig tilrette i sofaen med den.

turmeric chai yogi tea urbannotes.dk

Bl.a. er jeg for nyligt blevet ret glad for Turmeric Chai fra Yogi Tea, som er en lækker og varm chai-te, der kombinerer de egenskaber, jeg personligt leder efter i en te. Den smager dejligt, kraftigt og alsidigt samt skaber hygge og varme i kroppen. Og så er den, qua sit indhold af gurkemejerod, også sund for både det inde og det ydre.

Gurkemeje er nemlig bl.a. kendt for at holde huden pæn, for at styrke immunforsvaret og for at være godt for hjertet. Den velgørende rod er på den måde med til at skabe en krop i balance.

Udover den gyldne gurkemeje, så indeholder Turmeric Chai fra Yogi Tea også lækre chai-krydderier og en smule kanel, som gør den lidt mere kraftig i smagen end så mange andre te-typer. Det er altså en rig og avanceret the-blanding, som er ret unik og god til at give ro ovenpå en lang dag med masser af logistik. Økologisk er den ayurvediske te sågar også.

7 minute challenge yogi tea turmeric latte chai gurkemeje urbannotes.dk

Turmeric Chai fra Yogi Tea kan naturligvis nydes helt traditionelt som enhver anden te – med eller uden mælk. Men jeg kan godt lide at gøre den lidt ekstra lækker og lade gurkemejen udfolde sig til fulde ved at tilberede Turmeric Chai som en såkaldt ‘Golden Milk’, hvor jeg koger teen i havremælk i en lille gryde ved cirka 100 grader (alle andre slags mælk kan naturligvis også bruges, men jeg er fan af havremælk) og lader den trække i cirka 7 minutter. Duften i sig selv er ren velvære! Og både smag og funktion er stærkt knyttet til yoga, hvilket navnet nok også antyder.

Og fordi Turmeric Chai skal trække i cirka syv minutter (uanset hvordan man nyder den) for, at den udfolder sin aroma bedst, så er der også lige indlagt en ekstra velværepause, mens man går og venter på sin te.

Det er syv minutter, hvor jeg har for vane enten blot at stå og indånde duften af min te med kun mine tanker som selskab, eller hvor jeg lægger en fugtgivende sheet mask på det trætte ansigt og udnytter, at jeg blot kan sætte mig ned, trække vejret, lade masken gør sit, mens jeg slapper af i sådan cirka 7 minutter som en del af min #7minuteschallenge med Yogi Tea.

turmeric chai yogi tea gurkemeje chai urbannotes.dk

Hvis man i øvrigt tænker over det, så er der i alt 17 tebreve i en pakke Yogi Tea Turmeric Chai, som hver især udløser 7 minutters herlig pause og dermed sammenlagt udgør små to timers zen, som man kan bruge på hvad som helst. Det er alligevel en sjat.

Drengene ved godt, at de helst ikke skal tale til mig i lige netop de syv minutter 😉 Det er nemlig mortid, hvor jeg kan få tankerne fra dagen på plads.

Det kan varmt anbefales med sådan et timeout, skulle jeg hilse at sige. Så gør det desuden ikke noget, at det samtidigt dufter dejligt at gurkemeje og kanel i hele hjemmet.

Hvis du er nysgerrig efter, hvad Yogi Tea, som har hele 40 års erfaring med at lave te, der knytter sig til en holistisk tilgang til livet og til yoga, er for en størrelse, så kan du bl.a. se meget mere her, hvor du også kan lure på Turmeric Chai og alle de andre te-varianter og finde inspiration til, hvad du kan bruge dine 7 minutters pause og din #7minuteschallenge på – med eller uden te i vente.

 

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den gode kulør og fire tips til at bevare den