Otte allergifremkaldende stoffer, jeg altid kigger efter i hudplejen

Spis skæve grøntsager og grimme frugter (+ Rabatkode til Eat GRIM)

[ Indeholder reklame ]

Hver dag hører vi om, at vores mad, den måde vi dyrker vores mad og al den mad, som vi spilder, er en af de største truer mod planetens fortsatte eksistens (eller i hvert tilfælde vores egen eksistens her på planeten).

Der bliver brugt vanvittige ressourcer på at producere mad til at brødføde os alle sammen – og samtidigt går vi lystigt og smider utrolige mængder af vores mad i skraldespanden, fordi vi måske ikke lige fik spist resten af den der lasagne, eller fordi æggene udløb på dato (smag på dem, de fejler som regel ikke noget …)

En ting i klima-regnstykket er dog dit og mit madspild, som helt sikkert også vejer tung på vægtskålen. Noget helt andet er dog industriens madspild, som langt overstiger både din og min og naboens hang til at smide mad i skraldespanden.

Og her taler vi ikke engang mad, der er fordærvet eller på anden måde ikke-spiselig. Nej, det drejer sig faktisk ganske ofte om mad, som er mere end spiselig, ja faktisk yderst delikat, men som på en eller anden måde har en kosmetisk fejl, som gør, at det ikke lander i butikken. Konservesdåsen ryger i skraldespanden pga bulen, og agurken når ikke engang i nærheden af butikken, fordi den er for krum.

Herhjemme smider vi ikke så meget som en brødkrumme ud, hvis vi kan undgå det.

Jeg har i årevis handlet ind efter, at vi skulle have så lidt madspild som overhovedet muligt. Derfor gør det faktisk også ret ondt på mig, når jeg ser, hvordan mad bliver kaseret, bare fordi det ikke er “pænt nok”, eller fordi der er blevet høstet for meget af det.

For nogle uger siden blev jeg dog introduceret til et intet mindre end genialt koncept! Det hedder “Eat GRIM” og kan, meget nemt endda, oversættes til “Spis GRIMT”.

Dermed menes naturligvis ikke, at vi skal smaske ved bordet eller kaste rundt med vores mad. Nej, bag navnet står en virksomhed, som sælger frugt og grønt, der er for grimt til at blive solgt i supermarkedet.

rabatkode til eat grim urbannotes.dk frugtkasseBaggrunden for overhovedet at sælge krumme agurker, æbler med pletter på skrællen eller bønner, der er produceret for mange af, er, at intet mindre end 1/6 (en sjettedel) af det frugt og grønt, der dyrkes, bliver kasseret, fordi det ikke er pænt nok. I visse tilfælde er det hvert andet stykke frugt og grønt, der aldrig kommer i handlen. Det er meget frugt og grønt!

I Danmark alene udgør madspild fra produktionen 160.000 tons om året, hvilket er væsentligt mere, end hvad din nabo og resten af din bekendtskabskreds ville kunne akkumulere i spildt mad på et helt liv. Samtidigt taler vi om, at vi mangler vand på planeten, vi mangler plads til truede dyrearter, og at vi mangler mad til en voksende befolkning på jorden …

Derfor er jeg også blevet kæmpe fan af Eat GRIM! De tager nemlig de grimme grøntsager og den grimme frugt og sælger den. Og efter at have modtaget hele tre bokse med frugt og grønt fra Eat GRIM kan jeg med sikkerhed sige, at det intet fejler! Ja, Lillemanden synes sågar, at de krumme agurker, vi nu har fået i to bokse, smager bedre end dem, jeg hiver med hjem fra supermarkedet – og det synes jeg faktisk også. Måske det bare er, fordi de er væsentligt friskere end dem, der er smidt i plastik og ligger på lager i Brugsen i dagevis. Hvem ved?

rabatkode til eat grim urbannotes.dk frugtkasse

For os, som spiser tæt på 90-95 pct. økologisk, er det naturligvis også alfa-omega, at det hele er økologisk. Og det er det faktisk hos Eat GRIM. Og bare for at lave en hattrick, så er langt det meste faktisk også danskproduceret. Man kan se alt info om indholdet af kassen på den vedlagte seddel, hvor både årsag til, at det ligger i kassen, oprindelse og vægt fremgår på fineste vis.

Normalt ville det koste et halvt madbudget at købe den mængde økologisk frugt og grønt i det lokale supermarked. Men hos Eat GRIM koster en “Small & Ugly” kasse med 100 % økologisk frugt og grønt 130 kr., mens en “Big & Beastly” kasse kan fås for 180 kr. (ekskl. leveringsomkostninger + en mindre opstartsomkostning).

Som bonus får man ikke kun lidt bedre samvittighed. Man får også frisk frugt og grønt i stakkevis bragt til døren og oven i købet noget, som man måske ikke selv havde overvejet at købe – eller kan finde i den lokale butik. På den måde udvides ens madhorisont, hvilket, jeg synes, er skønt!

Der er mange flere fordele ved Eat GRIM, som kunne fremhæves her. Men hvis det lyder spændende, så synes jeg, du skal kigge nærmere på Eat GRIM’s hjemmeside, hvor du kan læse meget mere om kasserne, de gode intentioner og al den dejlige frugt, der bare venter på at blive købt. Indholdet i kasserne skifter hver uge, så der er rig mulighed for fede, grønne overraskelser på dørtrinnet.

rabatkode til eat grim urbannotes.dk frugtkasse

** Rabatkode til Eat GRIM **

Fordi jeg er blevet kæmpe fan af Eat GRIM, har jeg fået lov til at dele en rabatkode med jer, som læser med, der evt. også er både planet- og grøntsagsentusiaster.

Koden er: URBANNOTES

og den udløser en rabat på 20 pct. på den første boks, du bestiller.
Rabatkoden kan bruges her.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Otte allergifremkaldende stoffer, jeg altid kigger efter i hudplejen