Sådan virker Bank Norwegian VISA

Ansigtssolcreme til uren hud

Solcreme og uren hud plejer er ofte en halvdårlig cocktail.

Mange solcremer lukker nemlig huden inde, så denne kan blive beskyttet mod solen. Men når huden lukkes inde, tilstoppes den nemmere, hvilket kan få urenhederne til at blomstre.

Ingen solcreme og uren hud er dog en endnu værre cocktail, fordi solen kan irritere de dybereliggende hudlag, som kan fremprovokere endnu mere uren hud.

Derudover er der naturligvis solskader, potentiel hudkræft og, ikke mindst, masser af rynker at tage hensyn til. Så ingen solcreme på en solrig dag er bestemt heller ikke tilrådeligt.

I det hele taget er sol og uren hud lidt af en svær kombi. Og har man tendens til uren hud, vil man sandsynligvis opleve flere urenheder, når solen skinner.

En decideret ansigtssolcreme til ansigtet er derfor altid et must. Solcremen til kroppen er til kroppen, mens en ansigtssolcreme er designet til at bruge i ansigtet.

solcreme-til-uren-hud-a-derma-protect-ac-hudpleje-uren-hud-urbannotes-dk

Dog, synes jeg, der er ret stor forskel på ansigtssolcremer, og at finde en ansigtssolcreme, som også passer til uren hud, kan godt være lidt af en jagt. Solcremer til uren hud er nemlig mildest talt ikke noget, der fylder meget på solcremehylderne.

Alligevel er det lykkedes mig at finde frem til en i A-Dermas helt nye solcremeserie, der både rummer en ansigtssolcreme til tør og sart hud og en til uren hud.

A-Derma Protect AC Lotion SPF 50+ er således skræddersyet til uren hud.

Ligesom de øvrige A-Derma produkter er Protect AC baseret på så få ingredienser som muligt, hvilket altid er en god idé, når det handler om sensitiv hud, hvilket uren hud jo også på en eller anden måde kan kategoriseres som.

Protect AC er dog samtidigt en såkaldt “Non-comedogen” creme, hvilket betyder, at den ikke tilstopper hudens porer. Desuden virker den talgregulerende og sørger derfor for, at talgproduktionen ikke går amok i sommervarmen.

Selve cremen virker ved første påsmørelse utroligt fed. Og man når lige at tænke, at den næsten ikke kan være god at bruge i ansigtet, og at man får lidt af en kage af makeup siddende i cremen, inden man når ud ad døren.

Men Protect AC trænger meget hurtigt ind, og den er faktisk et glimrende kanvas for en makeup.

I øvrigt fedter huden ikke til i løbet af dagen. I hvert fald ikke på samme måde, som den ville have gjort ved mange andre typer solcreme.

Men er den så en mirakelkur mod uren hud i sommervarmen? Nej! Men formålet med cremen er næppe heller at kurere verden for uren hud.

Hvis man dog skal have en rigtig god solcreme, som ikke gør uren hud værre i sommerens sol og varme, så er den et utroligt godt bud!

Min urene hud er ikke blomstret op i varmen, som den så ofte har gjort tidligere, og faktisk har den bare været helt som den plejer – også selvom den er blevet udsat for daglig sol og solcreme stort set hver morgen i et par måneder efterhånden.

Til næste sommer ønsker jeg mig dog også en A-Derma Protect AC Lotion i SPF 20 eller 30, så jeg, samtidigt med at jeg beskytter min ansigtshud mod urenheder, også beskytter min ansigtshud mod mængden af solfiltre. Men alt (endnu mere) godt kommer til den, der venter 😉

A-Derma Protect AC Lotion SPF 50 forhandles på apoteket.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan virker Bank Norwegian VISA