[ Opskrift ] Hjemmelavede müslibarer

Café Sonja: Social, rummelig og altid hyggelig

Caféer og restauranter er der nok af i København. Og det kan være ganske svært at skelne det ene sted fra det andet og at smage forskel på den ene caféburger og den den, der serveres lige ved siden af.

Men på Vesterbro findes et lidt særligt sted, som vi faktisk først (efter at have boet i København i en god del år efterhånden) lærte at kende for et års tid siden, men som vi siden er cyklet gennem byen en del gange for at besøge.

Stedet er nemlig ganske særligt, det samme er stemningen og maden. Og så støtter man et godt formål og ikke en rig café-ejer, når man spiser der.

Det er dog kun en lille frynsegode i det store billede. Maden er nemlig først og fremmest rigtigt god, og så er den til at betale.

blaabaarsmoothie-lemonade-cafe-sonja-vesterbro-saxogade-koebenhavn-urbannotes-dk

Café Sonja, som stedet hedder, er dog slet ikke noget nyt sted.

Faktisk har Café Sonja eksisteret i mere end 30 år, og så er caféen opkaldt efter Sonja fra Saxogade, fordi Café Sonja ligger netop dér (altså i Saxogade på Vesterbro), og fordi Café Sonja er et socialt sted på mere end én måde.

Caféen samler nemlig ikke blot lokale stamgæster og sådan nogle som os, der hænger ud til juice og sandwich i ny og næ. Café Sonja drives desuden af en sammensætning af frivillige, fastansatte og folk i praktikforløb, som får nødvendig erhvervs- og livserfaring på Café Sonja.

Café Sonja er således en del af Settlementet, som er en organisation, der arbejder for nærmiljøet og plads til alle på Vesterbro.

kaffe-cafe-sonja-vesterbro-saxogade-urbannotes-dk

Det er da også en vaskeægte Vesterbro-stemning, der hersker på stedet. Der er plads til alle, der bliver hyggesnakket mellem gæster og personale, der hjælper hinanden på fineste vis, og maden må man selv gå op til en skranke for at bestille. Her er nemlig ingen fine fornemmelser. Men til gengæld er der arbejdsglæde, solid hygge og rigtigt god og sund mad uden alt for mange dikkedarer.

Og er man vegetar, som jeg jo stort set er, så er der også plads til det. Mange af retterne laves nemlig i vegetariske varianter – og helt uden, at der er sparet på avocadoen eller noget som helst andet.

cafe-sonja-saxogade-sonja-fra-saxogade-urbannotes-dk-cafe-mad

Desuden er Café Sonja børnevenlig. Der er plads til børn over alt på caféen, toasten kan serveres uden sennep til de unge smagsløg, og er man barslende mor eller far, så er der både puslebord på toilettet og et mindre lokale bagerst, hvor mødre og fædre på barsel eller mødregrupper kan få stillet sulten og tørsten uden at blive forstyrret og vice versa.

Hvis jeg personligt skal anbefale noget, som du skal smage på Café Sonja, så sørg for at bestille en limonade til at slukke tørsten med. Og vil du, som jeg, gerne undvære kødet, så kan avocado-sandwichen varmt anbefales.

Lillemanden derimod sværger til Café Sonjas blåbærsmoothie og toast (uden sennep) og et af de hjemmelavede kys, som koster en flad 5’er, til dessert.

cafe-sonja-saxogade-vesterbro-cafe-urbannotes-dk

Er du på besøg i København, kan jeg afsløre, at Café Sonja ligger blot få minutters gang fra Hovedbanegården, og at Vesterbro i det hele taget altid er et besøg værd, hvis man vil opleve den københavner-stemning, som man ikke finder på Strøget!

Find Café Sonja på Saxogade 86-88. Stedet holder åbent fra mandag til fredag kl. 08.00 til 20.00 og lørdag kl. 10.00 til 15.00. Søndag har Café Sonja lukket.

2 kommentarer

 • 1000 tak for skøn beskrivelse af vores lille café. Det betyder mere meget for os.
  Allerbedste hilsner
  Anne, leder Café Sonja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Conni Lagergreen Schmidt

   Tusind tak for beskeden, Anne.
   Det er hverken første eller sidste gang, vi besøger Sonja.
   Vi er alle tre altid i lidt ekstra godt humør, når vi går ud ad døren 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[ Opskrift ] Hjemmelavede müslibarer