Fire steder til social ansvarlig og bæredygtig shopping i din hovedstad

De fem bedste cremer til sart efterårshud

Hvis man skal tale om en trend inden for hudpleje, som er kommet for at blive, så er det, at flere og flere tilkendegiver, at de har sart hud.

Mange af os oplever, at huden reagerer på vejr og vind, kulde og varme samt med at blusse op og blive tør og porøs på visse tidspunkter af året eller måneden.

Når flere og flere tilkendegiver, at de har sart hud, er det sandsynligvis både miljø-betinget, og fordi vi udsætter vores hud for masser af udefra- og indefrakommende faktorer, som påvirker huden på den ene eller anden facon.

Det er derfor også vigtigt at give huden fugt, så den ikke tørrer ud og bliver endnu mere sart.

Den sarte hud er heldigvis noget, som mange i hudplejeindustrien tager alvorligt, og der er derfor også kommet et regulært boom i hudplejeprodukter til folk med sart hud de senere år.

Det er produkter, som plejer optimalt, og som, ofte, indeholder ingen eller ganske få duftstoffer, og som ofte også er baseret på få ingredienser.

Nu her, hvor efteråret stille og roligt tager tilløb til for alvor at bruse ud i fuld flor, vil rigtigt mange opleve, at huden reagerer på kulde og fugt udenfor samt radiatorvarme indenfor. Det er nemlig alt sammen noget, som huden ikke er synderligt begejstret for – og skiftet mellem de to påvirker også huden.

Vil du beskytte den sarte hud, så er her fem gode bud på cremer, som din hud vil takke dig for.

Hvad du skal vælge afhænger af dit budget, din huds tolerance overfor fx dufte, og hvilken type emballage, du bedst kan lide. Vi har testet dem alle ad flere omgange på vores sarte hud herhjemme og kan sige god for hver og en af dem.

creme til sart hud beauty urbannotes.dk

Almond Milk & Honey
The Body Shop er normalvis ikke kendte for at lave hudpleje til sart hud. Men også de oplevede flere og flere efterspørgsler efter hudpleje til sart hud og udviklede derfor for nogen tid siden serien Almond Milk & Honey til sart og tør hud.

Cremen i Almond Milk & Honey serien er plejende og nærende og fugter helt uden at fedte.

Og hvis du ikke har noget imod lidt duft (det skal der være i en creme fra The Body Shop), så er den virkeligt skøn – og duften er sød og lækker.

The Body Shop Almond Milk & Honey Body Lotion forhandles her.

Exomega
Er du typen, der måske ikke “bare” har sart hud men også har hud, der har tendens til børneeksem og opblusninger, når vejret skifter, så kan du passende kigge i retning af A-Derma Exomega Emollient Lotion.

Exomega cremen er over de senere år blevet en del lettere i konsistensen og er proppet på en lufttæt og dermed steril tube, som gør konserveringsmidler helt overflødige.

Exomega virker hver gang og fugter huden helt ind til knoglen. Og selvom cremen er til den lidt mere fedtede side, så trænger den rimelig hurtigt ind.

Det er en af Lillemandens favoritcremer efter badet, og efter en nøgenløbetur i stuen er cremen faktisk tørret ind, så han kan få dækket barnenumsen og hoppe i tøjet.

A-Derma Exomega Emollient Lotion forhandles bl.a. her.

Baby Care
Apropos børnenumser eller måske rettere babynumser så har Olivy udarbejdet en creme, som egentligt er tiltænkt ømme, røde babynumser, og som vist nok skulle udrette mirakler i den ende.

Men cremen fungerer faktisk utroligt udmærket på alle andre (og lidt større) kroppe også, og vi bruger den i flæng herhjemme.

Fordi den er antibakteriel, er cremen bl.a. utroligt god at bruge på benene efter barbering. Men den virker også på alle andre typer sart og/eller tør hud, til udslet og meget mere.

Konsistensen er god at smøre ud, og den trænger forholdsvist let ind og lægger et tyndt beskyttende lag på huden for en stund.

Og fordi cremen er tiltænkt babyer, er den naturligvis baseret på få og milde ingredienser.

Olivy Baby Care forhandles bl.a. her.

Basic Body Lotion
Alle os med børn kender vist også Decubal. Mærket boede i hvert tilfælde fast på vores puslebord i tidernes morgen.

Men Decubal laver jo også en lang række hudplejeprodukter, som ikke er henvendt til baby, men som stadig er milde produkter uden fx parfume (prøv eksempelvis også Decubal Lips and Dry Spots cremen, den er utroligt god!)

Heriblandt Decubal Basic Body Lotion, som er en body lotion uden så mange dikkedarer. Den er baseret på få gode ingredienser, virker genopbyggende på huden og har et relativt højt fedtindhold sammenlignet med så mange andre bodylotions.

Desuden er Decubal Basic Body Lotion helt tynd i konsistensen, er super nem at smøre ud og trænger overraskende hurtigt ind.

Decubal Basic Body Lotion forhandles bl.a. her.

Moisturising & Firming Body Lotion
Hvis du som jeg er vild med Nilens Jords kompromisløse kvaliteter, så kan du glæde dig over, at Nilens Jord for nyligt har udvidet sortimentet med en body lotion, som, qua ingredienserne, også er velegnet til sart hud.

Cremen fra Nilens er fugtgivende og opstrammende og indeholder bl.a. brunalgen Laminaria Ochroleuca, som stimulerer hudens egen kollagen, samt sheasmør, som virker blødgørende.

Cremen er naturligvis fri for parfume, og så har den en god og let konsistens, som er nem at smøre ud, og som absorberes hurtigt.

Gider du ikke at købe body lotions alt for tit, kan du desuden med fordel kigge efter Nilens Jord Body Lotion, idet den indeholder hele 400 gram creme i en nem dispenser med pumpe.

Nilens Jord Moisturising & Firming Body Lotion forhandles bl.a. her.

 

Har du selv cremer, der fungerer optimalt til sart hud, så byd endelig ind med dine egne tips, så vi kan gå en kløefri og ikke-blussende efterårssæson imøde med den mere eller mindre sarte hud.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fire steder til social ansvarlig og bæredygtig shopping i din hovedstad