En cocktailklub samt et tip til en hjemmeside med lutter lækre cocktails

Den gode kulør og fire tips til at bevare den

I weekenden var det allerede to uger siden, vi kom hjem fra ‘de varme lande’.

Undervejs fik vi naturligvis opbygget en god kulør – og det til trods for, at vi alle tre var pjasket ind i solcreme med faktor 50, fra vi gik af flyet og til, vi steg på igen.

Men sådan en kulør har det med at dampe stille og roligt (faktisk lidt for hurtigt) af igen, og på blot 2-3 uger kan man atter være hvidt som et lagen.

For at undgå at det går alt for hurtigt, har jeg altid lige en lille håndfuld tricks til at bevare kuløren, som jeg hiver op ad ærmet.

Dem praktiserer jeg i stor stil lige nu, så jeg ikke har ladet solen slide unødigt på min hud i to en halv uge uden også at få det maksimale ud af den farve, jeg har fået på kroppen og i ansigtet.

bioderma solcreme ansigtssolcreme elizabeth arden city smart urbannotes.dk solråd

// Vi går aldrig ned på solcreme, når vi rejser – og heller ikke på SPF 50. Bioderma Photoderma Max 50+ og Elizabeth Arden Prevage City Smart SPF 50 er to bud rigtigt gode solcremer til ansigtet, som vi har brugt denne gang. Elizabeth Arden Prevage  (forhandles bl.a. her) indeholder sågar beskyttelse mod forurening (anti-pollution) samt en smule farve. Mens Bioderma Photoderma (forhandles bl.a. her) giver dejligt med fugt.

Højt faktortal
Jeg kender flere, der springer faktor 50 over, når de er på ferie, fordi de jo bare for alt i verden vil være brune. Men faktisk får man også en god kulør, selvom man smører sig ind i fed faktor 50 (og masser af det) adskillige gange i døgnet.

Når man bruger rigeligt med solcreme i den rette faktor (se meget mere om det og solråd generelt her), så får man nemlig også en både sundere og mere holdbar kulør.

Når kuløren bygges stille og roligt op, holder den ganske enkelt længere, fordi de øverste hudlag ikke skades på samme måde, som man risikerer med en lav solfaktor og for lidt solcreme, og huden skaller derfor ikke så hurtigt af.

Genfind din scrub
En anden myte er, at man skrubber den brune farve af, hvis man bruger en body scrub.

Det eneste, man dog fjerner med en scrub, er de døde hudceller, som alligevel ikke holder på den solbrune farve.

Så find endelig den scrub frem, som du brugte, inden du begyndte at nyde solen, (se mere om forberedelse af huden til solen her) igen, og scrub løs.

Bonus er, at en god omgang scrub får huden til at se både friskere og sundere ud.

Fugt, fugt og atter fugt
Vi kender sikkert alle til, at huden nemt kan blive tør, når man har opholdt sig meget i sol, sand og vand. Huden skriger ganske enkelt mere efter fugt, fordi solen udtørrer den.

Skal den solbrune kulør bevares, er det derfor også vigtigt at være særligt opmærksom på at tilføre fugt.

Jeg smører mig ind fra top til tå i bodylotion hver dag efter badet. Men det er endnu mere vigtigt at huske sin daglige bodylotion, hvis man vil bevare sin kulør.

En fugtet hud er derudover også meget pænere at se på, og den brune farve holder altså længere med fugt. Win win!

Flid, fedt og selvbruner
Indrømmet! Jeg kan godt finde på at snyde lidt.

Når den solbrune kulør begynder at dampe af, kan jeg i hvert tilfælde godt finde på at booste den en lille smule med en selvbruner.

Ikke meget. Men med et par dråber selvbruner i cremen kan man meget hurtigt få lidt af sin feriekulør igen, og på den måde er det nok nærmere vedligeholdelse end decideret snyd.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En cocktailklub samt et tip til en hjemmeside med lutter lækre cocktails