Solcremesæson og tæt på alt, som du behøver at vide

DIY squishies: Perfekt hygge-idé til påskeferien

[ Indeholder reklame ]

Der var intet mindre end ramaskrig herhjemme, da squishies i sin tid blev taget af markedet efter at Miljøstyrelsen havde testet og offentliggjort, hvad de små bløde stressbolde til børn i alle aldre rent faktisk indeholdte.

Og selvom squishies langt hen ad vejen igen er gået i glemmebogen, så har Lillemanden alligevel i ny og næ sukket højt og beklaget sig over, at han ikke længere kan lege med squishies.

Selv indrømmer jeg gerne, at jeg aldrig helt forstod, hvad de dersens små klemmedyr med forskellige evner indenfor igen at løfte sig til normal form (alene sætningen giver jo ikke mening?!), skulle gøre godt for. Men hvis der er noget, jeg har lært gennem næsten ni år som mor, så er det da også, at jeg på ingen måde skal forstå alt.

For et par måneder siden stødte vi så på en krea-kasse med squishies på dette site. Lillemanden var jo straks solgt til idéen, og han var helt klar på at lave en hel bunke squishies selv! Hvad han dog ikke lige havde indtænkt i det regnestykke var, at hans mor bare aldrig har haft et eneste lille gram krea-DNA i sin krop.

diy squishy hjemmelavet kreakasse kreavilla.dk urbannotes.dk krea din squishies

Men vi fik tilsendt en squishy krea-kasse, som vi lige skulle tage tilløb til at kaste os over, og så endte det faktisk med at være virkelig sjovt! Det var også, hvis man altså lige ser bort fra, hvor skævt det endelige resultat blev, ret nemt at lave hjemmelavede squishies. Men vigtigst af alt, så var det bare virkelig hyggeligt!

Barnet satte sig for, at vi skulle lave squishy kager, som var inspireret af kager, han har set rundt omkring i verden. Vi startede derfor med at klippe memory skum ud i passende størrelser, som vi så klippede til forskellige former. Det resulterede i skumfnuller i hele stuen, og derudover en donut, et stykke cheesecake og to små mochi, som er en japansk dessert, han er ret vild med.

Jeg stod for det meste af det grove klippearbejde, da det krævede, at man kunne lægge lidt kræfter i for at klippe gennem det tykke skum. Men Lillemanden var også med til at klippe de små kager til, så de fik de ønskede former.

diy squishy hjemmelavet kreakasse kreavilla.dk urbannotes.dk krea din squishies

diy squishy hjemmelavet kreakasse kreavilla.dk urbannotes.dk krea din squishies

Da både donut, cheesecake og mochi-boller lignede noget, der måske godt kunne komme til at ligne en dessert, blandede vi farver fra krea-kassen på kryds og tværs vha. et vedlagt farvekort, som vi efterfølgende blandede op med godt med barberskum, så malingen blev forunderligt tyk og lige til at stryge på vores næsten-squishies med den vedlagte pensel.

Det bløde skum sugede en del maling, så vi endte med at male et ret tykt lag på, så vi var nogenlunde sikre på, der ikke kom for mange helligdage i farverne.

Det betød også, at vores små kager skulle tørre nogle dage efter første lag maling, inden vi kunne kaste os over at male krymmel samt skøre ansigter på og rette op på små huller i malingen.

diy squishy hjemmelavet kreakasse kreavilla.dk urbannotes.dk krea din squishies

diy squishy hjemmelavet kreakasse kreavilla.dk urbannotes.dk krea din squishies

Vi blev helt færdige med vores hjemmelavede squishies for et par uger siden. Og barnet har været meget stolt at vores små mesterværker. Faktisk så stolt, at han har haft dem med i skole flere gange, så han og de andre squishy-fans i klassen har kunnet komme af med deres trang til at klemme på bløde skumdyr. Det har været et stort hit! Og vi fik tilbragt lidt kvalitetstid med en krea-kasse, der fik mig ud af min komfortzone, så jeg måske ikke er så forskrækket over at lave DIY en anden god gang.

Jeg tænker, at sådan en krea-kasse med squishies er en oplagt ting at tage fat på nu her til fx påskeferien. Men det kunne naturligvis også være en alletiders idé til fx en børnefødselsdag, hvis I husker at dække tøj og møbler af …) eller bare til en kedelig søndag, hvor I trænger til lidt kvalitetstid tilsat et sjovt krea-projekt, der bringer lykke.

Se mere om krea-kassen til hjemmelavede squishies her.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

2 kommentarer

 • B

  Superfedt. Herhjemme blev de lavet ved at male med tusch på og så derefter vikle masser af tape rundt om. Men jeres virker mere prof.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Conni Lagergreen Schmidt

   Ja, mine grydesvampe har også været offer for det der 😉 Men de røg ud, da vi fik lavet nogen nye slow-rising squishies.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solcremesæson og tæt på alt, som du behøver at vide