Bløde læber - trods vejr og vind

Fodspor

Herhjemme går vi ret meget op i miljøet. Det er noget, vi taler om, det er noget, vi minder hinanden om.

Vi tænder ikke unødigt for varmen, fylder altid vaskemaskinen op, inden vi enten som regel vasker på kort program eller 30 grader. Vi står heller ikke under bruseren i længere tid end nødvendigt, og vi sorterer vores affald ned til nederste lille plastiklåg. Nej tak til reklamer står der på vores postkasse, og de eneste transportmidler, vi ejer, er tre cykler, som bliver brugt flittigt.

Men det største skridt, vi har taget mod at sætte færrest muligt spor på miljøet i vores dagligdagsliv er, at vi spiser ikke kød og i det hele taget meget få animalske fødevarer. Og når vi sætter os foran vores aftensmad, så er langt størstedelen af det, der ligger på tallerkenen, faktisk også både danskproduceret og økologisk.

Derfor har jeg egentligt også gået og troet, at vi var nogle af dem, der faktisk gør noget godt for miljøet. Eller i det mindste ikke slider mere på vores planet, end vi behøver.

Jeg har pudset glorien og ment, at vi da må være på listen over mennesker, der i det mindste bidrager med lidt i minus, når man gør det store regnestykke op ift., hvor meget vi mennesker faktisk dræner vores planet for ressourcer.

fodspor planet miljø co2 urbannotes.dk maruti culture jakke bukser

I går tog jeg så testen.

Jeg fandt en såkaldt Footprint Calculator, som skulle fortælle mig, at jeg gør noget godt, og at jeg er på rette vej.

Men … Efter at jeg havde svaret på, hvor mange animalske fødevarer, vi indtager; hvor meget af vores mad, der er produceret i nærheden af vores hjem; hvordan vi bor og lever i vores hjem, samt hvor meget vi rejser hvert år, så kom dommen.

Vi forbruger simpelthen hele vores CO2-kvote for et år allerede i marts måned. Vi er altså oppe på at bruge intet mindre end 4,6 (FIRE KOMMA SEKS!!) gange så mange af planetens ressourcer, som vi burde.

Jeg havde helt sikkert en forventning om, at tallet ville være meget tættere på et, fordi jeg jo faktisk synes, at vi gør meget sammenlignet med så mange andre. Men vi gør tilsyneladende stadig ikke nok.

Det er helt sikkert vores rejsevaner, som tynger en hel del i det regnestykke. Desværre! For det er lige præcis den ene ting, som jeg aldrig håber, vi bliver nødt til at skære ned på.

Selvom det er et nedslående resultat, så mener jeg stadig, at vi gør mange ting rigtigt, og jeg har bestemt ikke tænkt mig at give op, bare fordi jeg får lidt klø af en onlinetest.

Men jeg vil da forsøge lige at sætte mig ned og tænke over, om vi kan gøre endnu mere for at slette bare nogle af vores fodspor på moder jord i det daglige. Det synes jeg, vi skylder.

Er du nysgerrig på, hvilke fodspor du og dine nærmeste selv sætter, så finder du testen lige her. Resultatet bliver mere korrekt, hvis du tilføjer detaljer efter spørgsmålene der, hvor du kan.

Fortæl mig MEGET gerne, hvad dit resultat blev, så vi måske kan dele gode tips til en mere miljøvenlig hverdag – og fordi jeg er helt vildt nysgerrig!

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bløde læber - trods vejr og vind