Pit stop i Dubrovnik og hej hej Kroatien

Aldrig mere bagage, der bliver væk

check-smart-luggage-tracker-urbannotes-dk

Hele to gange har vi prøvet at miste vores bagage i forbindelse med en flyrejse. Begge gange var i forbindelse med en rejse til Australien, hvor man skifter fly flere gange undervejs, og der derfor kan ryge en kuffert i svinget, når bagagen er i transfer.

Den første gang landede vi i Sydney og skulle straks videre med inderigsfly til Cairns, hvorfra vi allerede næste morgen skulle rejse videre til de steder, som vores rygsæk og vores lyst førte os til. Men bagagen kom aldrig med fra vores mellemlanding i Singapore, så vi stod i Cairns uden håndklæde og rene underbukser (efter en 30 timers flyvetur er det ubehageligt nok i sig selv!) og med blot en nats søvn, inden vi skulle rejse videre.

Heldigvis fik vi et opkald fra lufthavnen sent om aftenen om, at de nu havde fundet vores bagage, som fluks blev fragtet fra Singapore til Sydney og videre til Cairns.

Anden gang var på vej hjem fra Australien. Vi havde tilbragt fire uger i vores yndlingsland og havde købt en masse fine ting – bl.a. til vores kommende barn, som lå i min mave, da vi rejste rundt dernede. Da vi ankom til København efter en lang flyvetur, dukkede vores ene taske dog ikke op på bagagebåndet. Så stod vi der med alle de gode minder i behold men uden vores store taske, som var proppet til randen med souvenirs og andre indkøb samt alt vores beskidte snavsetøj, vådt badetøj og alt mit makeup og beautygrej.

Efter nogle dage, hvor ingen kunne fortælle os, hvor vores bagage var henne i verden, havde vi givet op på at se vores ting igen. Jeg havde bl.a. brugt en formue på makeup og cremer og efter at have rendt rundt med uglet hår i nogle dage, blev der også investeret i en ny hårbørste. Men efter 14 dage fik vi pludseligt et opkald om, at vores taske var dukket op i lufthavnen, så hvis vi var hjemme, ville de komme forbi med den.

Lykken var stor – også selvom lugten fra sådan en taske, der har stået med halvvåde håndklæder i en ukendt lufthavn et sted i verden, ikke er en af de mest indbydende!!

Det er, med andre ord, slet ikke sjovt at miste sin bagage – uanset om den er væk for altid eller blot for en dag eller mere.

På vores rejse på USA’s østkyst vil vi derfor teste en Victorinox Check Smart Luggage Tracker. Det er et lille batteridrevet aggregat med et SIM-kort, som man lægger i sin kuffert. Man downloader en app til sin smartphone og tænder så for Check Smart Luggage Tracker, inden man checker bagagen ind i lufthavnen.

Så snart flyet lander på destinationen, sender trackeren en SMS eller en e-mail med info om, hvor ens kuffert befinder sig. Og det er så i det øjeblik, man håber, at dimsen siger, at kufferten er i den lufthavn, hvor man også selv befinder sig!

Hvis dette dog ikke er tilfældet, så giver trackeren selv besked til flyselskabet om, at bagagen er det forkerte sted, hvilket minimerer den tid, som man er foruden bagage.

Når man først én gang har prøvet at miste sin bagage, så ved man, hvor irriterende det er, og hvor ked, man bliver, når man står der i lufthavnen uden rene trusser eller uden alle ferieminderne.

Selvom trackeren lyder rigtig smart, håber jeg dog ikke, den kommer på alt for hårdt arbejde i denne omgang …

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pit stop i Dubrovnik og hej hej Kroatien