Fem august-favoritter

Madmodige børn og et fint september-initiativ i Jægersborggade

Hvis nu det ikke var sådan, at jeg havde fravalgt at spise visse ting i min dagligdag såsom kød og en række andre animalske produkter, så vil jeg påstå, at jeg er typen, der faktisk spiser alt.

Blodpølse? No problem. Escargot? Ja ja, hit me! Rosenkål? Uhm, ja tak.

Jeg smager på alt og kan spise det meste, og sådan har det faktisk altid været. Med årene har jeg naturligvis udvidet mit repertoire, når det gælder retter og ting, jeg spiser. Men det handler igen om, at jeg er nysgerrig og derfor bare smager på tingene. Ellers ved man jo ikke, hvad man går glip af.

Jeg tror på, at den tilgang til mad kommer over årene. Men jeg er også fast overbevist om, at den starter i barndommen.

Bliver man ansporet til at smage på tingene og bliver man involveret i mad, så bliver man også madmodig og får dermed, vil jeg påstå, et sundere fohold til mad, en mere varieret kost og bare en meget federe og bredere menu at vælge imellem, hvilket kun kan gøre glad.

Herhjemme er det naturligvis stadig okay at sige, at man ikke kan lide en ting. Men man smager altid på sin mad, også selvom man måske har en forudanelse om, at man ikke kan lide den, eller at man måske tidligere ikke har kunnet lide den type mad. For des oftere vi udsættes for den der særlige konsistens eller smag, des mere vænner vores smagsløg sig til det – og pludseligt kan vi lide den der champignon eller de der feta-tern.

Lillemanden ved det godt, og han har over årene bestemt også fået testet sin smagsløg, og han spiser efterhånden stort set alt, og han smager utroligt gerne på ting – også selvom de måske ikke umiddelbart er noget, som han forestiller sig, at han kan lide.

Og børn med madmod er bare utroligt dejlige, hvis du spørger mig, fordi der er en slags Pippi-tilgang til maden i det, som er skøn! Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg nok godt (lide).

Men madmod handler naturligvis også om, at man bliver hjemmevant med maden. At man smager på de enkelte ingredienser, laver maden selv, skræller guleroden og får maden ind under huden.

børnenes madmarked jægersborggade københavns madhus

Netop det har et lille lokalt madmarked i Jægersborggade fokus på i hele september. Her har Københavns Madhus nemlig lavet et børnemadmarked, hvor madmodige børn kan prøve kræfter med at lave mad og teste deres kokkeevner – ganske gratis.

Da jeg opdagede det gratis tilbud, som kører hver lørdag i september på Jægersborggade, spurgte jeg Lillemanden, om det var noget, vi skulle prøve en dag. Og han var heldigvis helt frisk på det, så vi tog allerede afsted i dag, da Jægersborggade faktisk bare ligger ganske få 100 meter fra, hvor vi bor.

På en lille plads på Jægersborggade fandt vi det lille madmarked, hvor der allerede var et par små nysgerrige madører i gang med at kokkerere ved de små gasblus.

Lillemanden hoppede straks med ind i legen, og han fik helt selv lavet en omelet, som han vendte på fineste vis i sin lille pande, og som han toppede med en smule frisk røget makrel.

Den ret var jeg naturligvis lid spændt på, om han ville synes om. Men der gik ikke mange minutter fra, han pillede sin omelet af komfuret og til, at den var fortæret inkl. et stort stykke af den hele makrel.

børnenes madmarked jægersborggade københavns madhus

Efterhånden kom der flere børn til, og sammen fik ungerne lavet en grønkålssalat med æbler og vinaigrette, som de kunne spise sammen med deres æggeretter.

Grønkålen faldt ikke i fantastisk jord hos alle. Men de fik smagt på sagerne og vendte salaten med de bare næver, der blev vasket grundigt flere gange undervejs.

børnenes madmarked jægersborggade københavns madhus

Efter en lille times tid på Børnenes Madmarked i Jægersborggade gik vi mætte hjem igen.

Jeg kunne godt mærke, at Lillemanden var lidt stolt af sine bedrifter, og han proklamerede da også på gåturen, at han nok skulle stå for de der omeletter herhjemme i fremtiden, så jeg slap for det. Og han ville desuden også gerne hjem og lave spejlæg med ristet rugbrød – helt selv.

Han endte godt nok med at være for mæt til at kokkerere mere med det samme, så det endte med en tegnefilm i stedet. Men madmodet og succesoplevelsen kan ingen tage fra ham.

Dagens madmarked for børn var det første i rækken af flere, som løber af stablen hver lørdag i september i Jægersborggade i tidsrummet kl. 12-14. Man kan bare komme dumpende i tidsrummet, og det koster ikke noget at være med. Retterne varierer fra gang til gang, fik jeg at vide. Så det kan være, vi skal afsted snart igen, så vi kan få nye smagsoplevelser.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fem august-favoritter