Seks, jeg altid har med på rejsen

Nem iskaffe, der rent faktisk smager af kaffe

Den forgangne måned har for alvor været måneden, hvor jeg har indledt sæsonen for iskaffe. Jeg har drukket i rå mængder, og jeg har elsket det!

Jeg laver som regel bare iskaffen selv. Men sådan en helt iskold kaffe er også god på farten.

En ting undrer mig dog, når jeg bestiller en skaffe ude i byen. Baristaen kigger tit lidt forvirret på mig, når jeg siger, at jeg gerne vil have en iskaffe med en sjat plantemælk. Dernæst spørger hun som regel: “Skal det være en islatte, eller hvad skal du have i?” Og så peger hun på kortet, hvor man kan vælge både alskens typer sirup, flødeskum, vaniljeis og andre underligheder til at putte i kaffen.

Og så er det, jeg tænker, om vi, der drikker kaffe hele året rundt, pludseligt ikke kan lide smagen af kaffe længere, bare fordi solen skinner?

Med lidt instrukser til den rare barista plejer det dog alligevel som regel at lykkedes mig at få en iskaffe, der rent faktisk smager af kaffe. Og jeg får den oven i købet til den pris, som en almindelig americano eller filterkaffe koster (fremfor de cirka 58 kr., som mange kaffebarer i København mener, at en fancy iskaffe med flødeskum, sirup, chokoladedrys, kiks, kage og is skal koste …)

Trods en vis træning i at vejlede byens baristaer i, hvordan jeg allerhelst vil have min dyrtkøbte iskaffe serveret, fik jeg dog alligevel serveret en afskyelig såkaldt islatte på Riccos Kaffebar forleden.
Det var bare et kæmpe glas havremælk med et espressoshot og et par isterninger i. Jeg kunne lige så godt have bestilt en halv liter havremælk hældt op i et glas … Til gengæld kostede den en halv arm.

Efter sådan en oplevelse sætter man lidt ekstra pris på, at heldigvis er dejligt nemt at lave iskaffen selv.

Alligevel bliver jeg tit forundret spurgt, hvordan jeg selv laver iskaffe, så jeg tænkte, jeg lige hurtigt ville gennemgå, hvordan jeg laver en iskaffe, der er dejligt læskende og smager dejligt meget af kaffe! Det er næsten så nemt, at det er pinligt. Men nu får du den alligevel.

opskrift på iskaffe islatte nem kaffe urbannotes.dk

Opskrift på verdens nemmeste iskaffe

Du skal bruge:
– Kaffe
– Mælk (jeg bruger havremælk – gerne Oatly iKaffe)
– Isterninger

Sådan gør du:
Hæld mælk i et glas (cirka en fjerdedel eller tredjedel op afhængigt af, hvor meget din kaffe skal smage af kaffe), og bryg samtidigt din kaffe.

Jeg laver kaffen på min Nespresso, så jeg sætter blot glasset med mælken under hanen på min maskine og trykker start. Men der kan også bruges en god stærk filterkaffe, et par espressoshots eller en instantkaffe, der er blandet lidt til den stærke side.

Når mælken kommer i først, køles kaffen automatisk af, når iskaffen blandes. Derfor skal mælken helst i glasset inden kaffen.

Rør lige kaffen og mælken sammen, inden du fylder masser af is i din iskaffe.

Så er iskaffen ellers klar til servering – men hvis man absolut insisterer, kan man naturligvis også fylde sirup, kage, kiks, vaniljeis eller lignende i … hvis altså man absolut ikke kan lade være 😉

Velbekomme!

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

6 kommentarer

 • UUUh. Den opskrift skal da vidst afprøves i morgen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Noget af det bedste iskaffe er koldbrygget kaffe <3

  Det drikker jeg i stride strømme hele sommeren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Conni Lagergreen Schmidt

   Det kunne da være, jeg skulle forsøge mig med det! Må lige få nogle hotte (hø hø) tips til det, næste gang vi ses 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Ha ha hyggeligt med din iskaffe:-)
  Jeg drikker bare almindelig varm kaffe eller varm grøn te i varmen, det lærte jeg under mit arbejde i Afrika.
  Varmt gør at kroppen køler sig. Koldt gør at kroppen begynde at varme sig op.
  Rigtig god weekend og det er om at nyde det varme vejr:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Conni

   Ja, jeg nørder det en lille smule 😉 Men det er da underligt, at kaffe pludseligt bliver en dessert, fordi solen skinner!
   Jeg har også fået det med varme drikke fortalt i fx Tyrkiet flere gange, hvor de drikker æblete i stride strømme i de varmeste timer. Men min krop traver altså noget koldt, når vi når til eftermiddagstimerne.
   Rigtig god søndag i varmen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Seks, jeg altid har med på rejsen