Historien om barnet, der bevægede sig helt anderledes, end hans mor troede

[ Opskrift ] Nemme, grove scones

grove-scones_urbannotes-dk

Husker du hjemkundskab i folkeskolen? Det gør jeg! Mest fordi jeg faktisk stadig bruger én bestemt opskrift fra dengang. Når der er akut sukkertrang i hjemmet, og det er der tit, er det nemlig ofte netop denne opskrift, jeg hiver frem.

Den er naturligvis modificeret i en uendelighed. Alt andet ville ligne mig rigtig dårligt! Og så er den blevet “forsundet” en del siden dengang, jeg stod med min spæde permanent og kastede frikadellefars efter ham den irriterende fyr fra klassen med det iltre temperament.

Her for nylig er opskriften desuden blevet tilføjet lidt nyt – nemlig den nye Self Raising Flour fra Amo. Jeg havde en rest fra mine Karlsbaderbrød og tænkte, at det ville være oplagt, fordi den mel giver en helt særlig luftig konsistens, som ikke altid er der, når man sjusser sig frem med hvedemel og bagepulver.

Opskrift på grove scones med rosiner
(Til cirka 10 scones)

Ingredienser: 
Cirka 2 dl hvedemel
1 dl Self Raising Flour
1,5 dl havregryn
1 – 1,5 tsk. bagepulver
1 ss sukker
1 knsp. salt
1 1/4 dl mælk
50 g margarine
En håndfuld rosiner/eller mørk chokolade
Kan pensles med mælk

Sådan gør du:
1) Mel, havregryn, sukker, bagepulver og salt blandes i en skål.

2) Margarine og mælk røres i.

3) Dejen omrøres med en ske eller æltes med hænderne. Den må gerne være klistret, derfor er det også rarest med en ske.

4) Scones formes til boller (gerne med en ske) og lægges på en bageplade med bagepapir – pensles evt. Er du til, at scones skal ligne “rigtige” scones, kan du rulle dejen ud på en melet bordplade og udstikke med et glas. Men det er jeg for doven til.

5) Placer bagepladen i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 8 minutter. Hold godt øje med dem. De får nemt for meget.

6) Afkøl på en rist, og kast jer så ud i løjerne.

Alt i alt tager disse scones ingen tid at lave, de er lidt grove og smager bedst, når de kun lige er kølet af fra ovnen. Putter man rosiner i, udgør de et udmærket lille mellemmåltiden (også til madpakken), mens chokoladevarianten er mere kage-agtig.

I øvrigt har jeg også brugt et skvæt Self Raising Flour i min seneste bolledej. Det gav lige lidt ekstra luftighed med cirka 1 dl Self Raising Flour til en portion bolledej.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Historien om barnet, der bevægede sig helt anderledes, end hans mor troede