Fire veganske restauranter i København, hvor du IKKE vil savne kød

[ Opskrift ] Peanut sauce

Når vi kan slippe afsted med det, står menuen herhjemme på en eller anden form for asiatisk mad.

For det første er vi alle tre helt vilde med alt, hvad der minder om nudler eller ris, og for det andet er det altid super nemt lige at smide en wokret eller risret sammen med masser af grøntsager, bønner og alskens andet godt, som er sundt og nærende, men som også bare smager himmelsk.

Og når vi ikke gider at lave maden selv, så er det også ganske ofte en eller anden form for asiatisk mad, der bliver bestilt som take-away.

Når vi bestiller take-away, og hvis der er peanut sauce på menuen, så er det desuden stensikkert, at det bliver en del af bestillingen.

Vi elsker det skidt og kan næsten komme på at slås om det alt for lille glas af den fedtede sauce, fordi vi alle tre vil have det på både vores varme ret, på rejechipsene, på de små wontoner og ja … egentligt vil vi nok allerhelst bare spise skidtet med en ske.

Det fik mig til at overveje, om man da ikke selv kan lave sådan en peanut sauce – og gerne i rigelige mængder, så der er nok til alle.

En sød kollega tippede mig om, at det faktisk er utroligt nemt at lave og om, hvilke ingredienser, der skal i, så nu har jeg selv eksperimenteret lidt med blandingsforholdet mellem ingredienserne, og jeg er, i al beskedenhed, endt med at fremtrylle den mest fantastiske og samtidigt nemmeste peanut sauce, man kan komme i tanker om.

Og det bedste ved at lave peanut saucen selv er, at man bare kan lave alt det, man mener, man kan spise – og det er ret meget, skulle jeg hilse at sige.

Opskriften nedenfor er dog nok til os alle tre, hvis vi “bare” skal have til at dyppe i og til at hælde lidt ud over hovedretten. Man kan dog altid skalere op og ned, eller skrue lidt op for det sure, salte eller søde, hvis man synes, det er bedst.

peanut sauce opskrift urbannotes.dk


Opskrift på peanut sauce

Du skal bruge:
4 spsk. peanutbutter (gerne den chunky)
4 spsk. vand
3 spsk. soya eller fishsauce
En halv lime
Sukker til at smage til med

Sådan gør du:
Hæld peanutbutter, vand og soya i en lille gryde og varm langsomt op. Rør i saucen, til den bliver tyk.

Smag til med lime og evt. lidt sukker (afhængigt af, hvor sød din peanutbutter er), og server afkølet.

Brug saucen til nudelretter, risretter, forårsruller, wontons, rejechips, edamamebønner eller noget helt syvende. Den fungerer sådan cirka til ALT.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fire veganske restauranter i København, hvor du IKKE vil savne kød