[ Opskrift ] Plantebaseret koldskål
Der er en ting, jeg altid savner, når sommeren melder sin ankomst: En sød og syrlig koldskål med danske jordbær på toppen!
Drengene spiser i ét væk koldskål fra supermarkedet, mens jeg sidder og kigger længselsfuldt på deres skåle …
For der er jo mælk i koldskål, og det drikker og spiser jeg ikke, fordi jeg ved, at mit ansigt springer ud i et væld af urenheder, når jeg gør det. Så jeg må nøjes med at være hende, der slæber kartonerne med hjem fra supermarkedet.
Derfor besluttede jeg mig også for at eksperimentere med at lave min egen plantebaserede koldskål.
Og det var faktisk overraskende nemt og hurtigt!
Så nu nyder jeg en vegansk koldskål i ny og næ, og det smager mindst lige så dejligt, som jeg husker det! Af dansk sol og sommer.
Vil du også forkæle dig selv med en plantebaseret koldskål med kun lutter gode sager, så har jeg listet den nemme opskrift neden for.
Jeg vil i øvrigt helst bruge yoghurt uden soya. Men det er endnu ikke lykkedes mig at finde et supermarked på Frederiksberg, som har det. Så indtil da er det Alpro med soya. Det går jo også nok, så længe jeg ikke spiser en hel liter koldskål om dagen. Og så afhængig er jeg ikke – endnu 😉
Opskrift på plantebaseret koldskål med havremælk
(cirka 3 portioner)
Du kan bruge lige den plantebaserede mælk, som er din favorit. Men jeg er mest til havre, hvis jeg skal vælge. Rismælk, soyamælk eller andet kan dog også bruges.
Smag til undervejs, så du finder frem til den smag, som, du synes, smager mest af sommer.
Du skal bruge:
– 1/2 liter havremælk
– 2 dl. Alpro soja-yoghurt med vanilje
– Saften fra en lille økologisk citron
– 3 spsk sirup
– 2 tsk vaniljesukker
Pisk alle ingredienserne sammen med en håndmikser eller et piskeris, og smag til undervejs. Så nemt er det!
Nogle gange har jeg også brugt 1/2 stang frisk vanilje, så har jeg blot spædet en smule mere sirup til for at få den rette sødme.
Server med dejlige jordbær, hindbær eller kammerjunkere.
Ingen kommentarer endnu