Begrænsningens kunst - eller mangel på samme ... Pakkeliste vol. 2

Opskrift: Sprøde grønkålschips

For tiden har vi ikke lyst til at spise meget andet end suppe herhjemme. Dejlig varm suppe, som luner helt ned i storetåen!

Men heldigvis er der jo også en del gode supper at vælge imellem. Kartoffelsuppe, porresuppe, gulerodssuppe, grønkålssuppe og mange mange flere. Når man spiser vegetariske er det ret nemt med suppe, og desuden tager en suppe sjældent særlig lang tid at lave, hvilket er rart, når man har en smule travlt her i den søde juletid.

Her til aften var Lillemanden og jeg alene hjemme. Og selvom jeg egentligt havde lyst til en snasket pastaret, så insisterede barnet på, at vi skulle have suppe – igen! Og meget gerne den lækre grønkålssuppe, som vi har lavet en del gange på det seneste. Det er jo sæson for grønkål.

Jeg havde dog købt en meget stor pose grønkål, så der var en del tilbage. Dog ikke nok til endnu en omgang suppe. Og hvis der er noget, jeg hader, så er det risikoen for, at noget ligger og bliver kedeligt eller dårligt bagerst i køleskabet. Madspild er simpelthen noget, vi ikke opererer i.

Derfor besluttede jeg mig for at lave de gode sprøde grønkålschips, som vi ikke har fået i meget lang tid. Det er heldigvis meget nemt og meget lækkert, og så er det en super idé, hvis man lige står med en rest grønkål, som man ikke kommer til at bruge i tide.

At kalde opskriften på grønkålschips en opskrift er måske i virkeligheden at puste tingene op til noget, de ikke er. Men så lad os kalde det et grøntsags-hack. Kært barn har jo som bekendt mange navne.

sprøde grønkålschips grønkål stop madspild opskrift urbannotes.dk

Opskrift: Sprøde grønkålschips

Du skal bruge:
– Frisk grønkål
– Olivenolie på spray
– Groft salt

Sådan gør du:
Skyl grønkålen grundigt, og dup det hele i et viskestykke.

Fordel din grønkål jævnt på en bageplade med bagepapir, og spray din olivenolie direkte på grønkålen. Jeg bruger en olivenolie på spray til formålet, men du kan også pensle olivenolie på, hvis ikke du har en oliespray.

Fordel salt jævnt og rigeligt på grønkålen til sidst, og skub så dine grønkålschips i ovnen ved 160 grader i cirka 10-12 minutter, eller til bladene er brunlige og sprøde.

Server som tilbehør til maden eller bare som en sund snack.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Begrænsningens kunst - eller mangel på samme ... Pakkeliste vol. 2