En måned med lutter hudvenlig hudpleje og en tjans, som jeg gerne tager endnu engang

Vores lille guide til New Zealands hyggeligste by: Wellington

Normalt er det sådan, at man begynder at tælle ned til jul to-tre måneder før den store aften. Men det er vist ikke så ofte, at man tæller den anden vej. I dag er der dog ti måneder til jul. Og det betyder omvendt, at det er præcis to måneder siden, vi slubrede kaffe, ledte efter solen og løb forvildede rundt i Wellington for i smug at finde noget, der mindede om julegaver til barnet inden den store aften.

Det er helt skørt at tænke på, at der allerede er gået to måneder, siden vi sad på havnen i Wellington og delte en gingerbread person (intetkønnede kager støder jo ikke nogen), mens vi kiggede på mennesker og bare indåndede den friske havluft.

Men ikke desto mindre så er det sådan, det er. Minderne og følelsen af Wellington står dog stadig klokkeklar, og da vi forlod Wellington, var jeg faktisk en anelse trist, fordi jeg havde lyst til, at det skulle have varet lidt længere.

Men jeg er på den anden side slet ikke i tvivl om, at vi nok skal komme tilbage til Wellington en skønne dag, da det virkelig var en by, der gjorde indtryk på os alle tre med dens helt unikke stemning.

wellington harbour legeplads playground urbannotes.dk

Selvom jeg på forhånd havde læst lidt op på New Zealands hovedstad, så havde jeg ikke de store forventninger til byen. Der bor trods alt ikke mere end små 400.000 mennesker i Wellington, så hvor spændende kunne den lige være sammenlignet med Auckland, som vi på det tidspunkt stort set lige var rejst fra, og som er hjem til mere end fire gange så mange indbyggere af alle slags størrelser, tykkelser og farver.

Men det viste sig, at Wellington gjordet særligt indtryk, og at byen kunne meget mere end sin forgænger (Auckland var hovedstad i New Zealand frem til 1865), selvom byen meget langt fra er verdens (eller for den sags skyld New Zealands) største.

Når jeg har fortalt nysgerrige sjæle, der har spurgt interesserede ind til New Zealand, om det mest særlige ved landet, så har jeg da også anbefalet Wellington som destination på det allervarmeste. Stemningen i Wellington kan nemlig ikke måle sig med noget andet, som vi stødte på undervejs på vores rundrejse i New Zealand.

Drømmer du også om New Zealand, så er her lige en lille bunke tips til oplevelser og spisesteder i New Zealands hyggeligste by; Wellington.

Husk desuden at lure på vores lille film fra byen. Vejret var ikke rigtig godt på noget tidspunkt i Wellington, så hvis du kan høre en god vind, der blæser lystigt ind i mikrofonen undervejs i filmen, så er det altså, fordi det new zealandske vejr er lidt lunefuldt.

Wellington harbour rejseguide new zealand urbannotes.dk

Seks ting, du ikke må gå glip af i Wellington, New Zealand:

Wellington Harbour
En ting, du ikke vil gå glip af i Wellington, er havnen. Her står store og små mennesker på rulleskøjter langs kajen, folk sidder med kaffe og benene ud over kanten ved vandet, der er legepladser, caféer med livemusik, god kaffe, markeder og masser af liv.

Vi sad i lang tid ved den del af havnen, som grænser op til byens museum, og her var en hel flok unge mennesker, der trodsede den friske vind og sprang i havnen fra en af udspringsposterne. Jeg havde nok ventet til en lunere dag, men at være fra New Zealand er vel lidt som at være viking. Man har lidt tykkere hud.

Crab Shack wellington urbannotes.dk

wellington harbour urbannotes.dk

Wellington Waterfront Walkway
Havnen i Wellington er ikke kun travl på kajen. Der er også fuld gang i den ude på vandet med skibe, der lægger til i byen. Der er altså mulighed for en fantastisk udsigt ud over vandet, på de mange forskellige (og til tider finurlige) skibe og på de fine gamle pakhuse, der er omdannet til hyggelige restauranter, mens man slentrer med sin kaffe eller is, der sælges til yderst fair priser flere steder langs vandet.

Cuba Street
Når man er i Wellington, må man ikke gå glip af lidt shopping og menneske-kigning på Cuba Street og området omkring byens meget hyggelige gågade. Så skynd dig at komme væk fra de mange kædebutikker på hovedgaden, og løb ned i området omkring Cuba Street.

Heldigvis er Wellington ikke så stor, så man kan sagtens gå. Til gengæld finder man den varmeste og fineste stemning, live musik i alle ender af gaden og en lille bunke fine butikker, der spænder over alt fra nørdede tegneseriebutikker til mere særlige tøjbutikker. Desuden er gaden fyldt med små caféer og restauranter, som kun ligger her.

kaffe wellington urbannotes.dk

wellington udsigt botanisk have observatorium urbannotes.dk
Wellington Cable Car

Vi blev enige om, at der skulle ske noget særligt den 24. december, så vi gik ned til Wellington Cable Car, som havde afgang ganske tæt på vores hotel i hjertet af indre by. Det kostede ikke alverden at tage den lille sporvogn tur/retur til bjergene omkring Wellington, og det var en rigtig fin lille tur for barnlige sjæle i aldre aldre.

Wellington Cable Car har haft stor betydning for byen i gamle dage, indtil man valgte at lukke den. Men selve historien omkring Wellingtons meget stejle sporvognstur kan man opleve på Wellington Cable Car Museum, der, sammen med en lille café, ligger ved sporvognens endestation.

Her er iøvrigt også Wellington Botaniske Have, som er værd at gå en tur igennem. Særligt, hvis turen går til legepladsen i haven eller op til observatoriet, hvorfra man har udsigt ud over hele byen.

the aroma wellington urbannotes.dk

Tre gode spisesteder i Wellington
Som jeg tidligere har nævnt, så er det ikke, fordi det vrimler med god og nærende mad i New Zealand generelt. Det er ikke for sjov, at man ser utroligt mange meget overvægtige mennesker på landet og i byerne. Særligt som vegetar kan det være svært at finde noget på menukortene, som ikke enten er friturestegt, fyldt med æg eller overdænget med ost.

Men i Wellington spiser man langt hen ad vejen okay, og byen er da også flere steder nævnt som New Zealands kulinariske hovedstad. Og hvis alt går galt, så er der heldigvis ganske mange asiatiske restauranter i byen, som man altid kan finde et måltid med masser af grønt hos.

The Aroma
Aroma er en hyggelig og relativt stor café på Cuba Street, hvor man har fokus på kaffe og enkel cafémad. Her er french toast i lange baner, kage i montren, eggs benedict og andre klassiske retter på menuen. Betjeningen er ikke verdens hurtigste, men stedet serverer en gedigen kop kaffe, og hvis man vil have en frokost, der ikke koster en bondegård, men som smager godt, så er The Aroma et rigtigt godt bud.

TJ Katsu
Den bedste asiatiske mad i Wellington fandt vi på TJ Kastsu. Stedet serverer både sushi to-go og to-stay, men på menuen er også simple asiatiske retter, der ikke kræver, at man spenderer hele rejsebudgettet. Derudover er der masser at kigge på, mens man spiser, for væggene er dekoreret med manga-tegninger, og TJ Katsu er i det hele taget som taget ud af Japan. Desuden laver de en rigtig god omgang nudler med tofu og, ikke at forglemme, grøntsager (som godt kan være en mangelvare flere steder).

tj katsu wellington urbannotes.dk

tj cats food menu urbannotes.dk

One Red Dog
Vil man nyde havneudsigten i Wellington, mens man spiser, er One Red Dog et rigtig godt bud. Stedet serverer en rigtig udmærket pizza. Men tilløbsstykket er deres DIY-pizza til børn, hvor de stiller alle ingredienser frem på bordet, så børn selv kan lave pizzaen, inden den kommer i ovnen. Lillemanden havde en fest, selvom han bare endte med at lave en margarita, som nu engang er hans favorit pizza. At vi så betalte ganske mange penge for, at han skulle have oplevelsen, og også væsentligt mere, end hvis han havde bestilt en stor margarita pizza fra menukortet, er en anden sag. Glem ikke at nyde en Bundaberg Ginger Beer til din mad!

one red dog urbannotes.dk bundaberg ginger beer

wellington lufthavn urbannotes.dk smaug ringenes herre lord of the rings

Wellington Lufthavn og Ringenes Herre
Husk i øvrigt for guds skyld at besøge Wellington Lufthavn (som de fleste nok alligevel forlader Wellington fra). Her har man lavet en hyldest til Ringenes Herre, der i sin tid havde premiere i “Wellywood” aka. Wellington, så man kan møde Smaug i meget livagtig størrelse og på ganske tæt hold samt to ørne fra filmene, hvoraf den ene har en yderst livagtig Gandalf på ryggen.

Og så til de levende billeder fra Wellington i form af en lille film fra vores besøg i byen:

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

2 kommentarer

 • Tina

  Jeg har altid gerne villet se New Zealand:-)
  Og efter at have set og læst dit indlæg, så drømmer jeg blot endnu mere.
  Tak for kig og inspiration og drømme 🙂
  Og en god uge til du og dine.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Conni Lagergreen Schmidt

   New Zealand er altså også noget ganske særligt! Det kan bestemt anbefales at indfri drømmene! Naturen på særligt Nordøen var mange steder helt crazy (Sydøen er flere steder flad som Jylland ;-)) Vi har allerede planer om at tage afsted igen, nu hvor vi har fået en lille forsmag på, hvad New Zealand kan.
   Hav selv en rigtig rar uge!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En måned med lutter hudvenlig hudpleje og en tjans, som jeg gerne tager endnu engang