Makeupfri træning - derfor!

[ Opskrift ] Nemme fletbrød (vegansk)

Påsken er dejlig! Vi har indtil videre nydt den i fulde drag. Og den helt store bonus er, at den endnu ikke er slut, hvilket jeg har måttet knibe mig i armen over flere gange i løbet af dagen.

Vi har allerede nået så mange ting i påsken, at det næsten er svært at forstå. Vi har bl.a. fået spist påskefrokost med familien, ordnet altanen, så den er klar til en forhåbentligt lang sommersæson, sorteret skidt og kanel til loppemarked i gården i næste uge, løbet flere ture, slappet en hulens masse af og spist virkeligt mange påskeæg med marcipan!

Når man sådan har en række sammenhængende fridage, kan man nemlig endelig både få noget praktisk fra hånden og gøre alt det, som man ellers ikke så ofte har tid til, når man bare har en weekend, som altid er fyldt med så mange praktiske gøremål, at man ikke altid når at gøre det, som, man synes, er rigtig sjovt.

Fx får jeg efterhånden sjældent bagt brød. Det er ellers noget, jeg er ret vild med!

Manden kan lide at bage kage. Jeg kan lide at bage brød. Og på den måde går det hele op i en højere enhed, hvis du spørger mig.

I aften, hvor jeg har planer om at lave fritata (fordi det er så passende med en lækker æggeret i påsken), tænkte jeg, at vi også skal have nogle små brød, som vi kan spise til maden. Og der kom jeg i tanker om nogle små fine fletbrød, som jeg ikke har bagt i en evighed, men som smager virkeligt dejligt! Jeg valgte at lave en vegansk udgave, fordi jeg helst vil spise plantebaseret, når jeg kan – og fordi Naturlig’ Smørbar er blødt og nemt at arbejde med i bl.a. brød.

Man kan dog nemt erstatte det veganske smørbare fedtstof med almindelig smør, hvis man vil, og til pensling er det også tilladt at bruge komælk.

fletbrød vegansk bag selv opskrift brød speltbrød speltmel urbannotes.dk

// De små fletbrød smager dejligt (og lidt syndigt) som snack med fx cashewcreme eller som tilbehør til mad.

Opskrift: Nemme fletbrød

Du skal bruge:
25 g gær
1,5 dl vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
100 g speltmel
175 g hvedemel
1 spsk. olivenolie
50 g Naturli’ Smørbar
Havredrik til pensling

Sådan gør du:
Opløs gær i lunkent vand, og tilsæt sukker, salt, speltmel og hvedemel under omrøring. Tilsæt så olivenolie og Naturli’s Smørbar, og rør.

Tag dejen ud af røreskålen, og ælt den på et meldrysset bord.

Del derefter dejen op i mindre klumper, som du igen deler i tre og triller til små pølser, som du fletter. Portionen giver cirka 10-15 brød afhængig af, hvor store du vil have dem.

Læg dine små fletbrød på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i cirka 40 minutter under et rent viskestykke. Efter hævning pensler du med havredrik på toppen.

Opvarm ovnen til 225 grader, og bag i cirka 15 minutter. Afkøl, og server til mad eller som syndig snack med cashewcreme.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Makeupfri træning - derfor!

Conni Lagergreen Schmidt
Et lille drys sundhed, en tsk hverdag, en knsp rejser og verden, en hel liter plantebaseret københavner-familieliv tilsat lidt sko-kærlighed og et drys god læbepomade, og så har du Urban Notes. Der bliver altid sat mange ord på, og læserne skal gerne tage en virtuel goodie bag med sig, som enten har gjort dem klogere, nysgerrige eller underholdt.
urbannotesdk@gmail.com