Har I familie dernede?

Stjerner som belønning og endnu et kapitel i sove-farcen

Jeg har aldrig været for fin til at bestikke mit barn. Jeg ved godt, at det kan opfattes upædagogisk og helt forkert af nogle, men my kid, my rules … Da Lillemanden skulle af med bleen, blev han lovet en LEGO Batman, hvis han bare ville gøre et forsøg og vupti, så havde drengen smidt bleen både dag og nat. Da han skulle af med sutten, blev han tilbudt frit valg på alle hylder i BR, hvis han afleverede sutterne på suttetræet og hopla, så behøvede han ikke længere den sut, han ellers havde klynget sig til.

Seneste udfordring er jo at sove alene. Noget, han ellers altid har været god til. Men de seneste måneder har hans seng stået ved siden af vores dobbeltseng i soveværelset, og det har været hyggeligt, men det er også trættende i længden. Vi har bare ikke vidst, hvordan vi skulle få overbevist ham om, at store drenge sover i deres egen seng på deres eget værelse. De må gerne komme ind til deres forældre om natten, hvis de har behov for det. Men slet ikke at kunne sove alene bliver trættende for alle parter.

kalender-beloenninger-stjerner-urbannotes-dk

Forleden kom manden dog hjem efter at have talt med en bekendt, der havde haft samme udfordring med deres lidt større datter. Nu havde de indført et stjernesystem, som udløste en stjerne for hver nat, hun havde sovet alene på sit værelse. Og for x antal stjerner fik hun så en belønning.

Vi valgte at spørge Lillemanden, hvad han mon syntes om sådan en idé, og det var han helt klar på at prøve! Faktisk kunne det næsten ikke gå hurtigt nok med at få hans seng ind på værelset igen! Der er derfor nu indkøbt små selvlysende klistermærkestjerner, som skal sættes i familiekalenderen for hver gang, Lillemanden har klaret en nat på sit værelse. Indtil videre har han klaret nogle stykker, og han er meget stolt, når han står op om morgenen.

Ulempen er, at vi på et tidspunkt løber tør for stjerner, og så må vi se, hvad der sker. Men indtil videre sover alle parter noget bedre – og så kan bestikkelse, eller belønning, om man vil, være nok så fy skamme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har I familie dernede?