Et smugkig på det nyrenoverede soveværelse - nu med "wanderlust" på væggen

Vær ikke bange for ærtemælk – undskyld! Ærtedrik!

[ Indeholder reklame ]

Hvis du bliver forvirret over overskriften, så forstår jeg det egentligt godt. Men sagen er den, at jeg selv havde forsagt ærtedrik, fordi jeg havde smagt Naturli Plantebevægelsens variant, der forhandles i supermarkeder, og som virkeligt ikke faldt i min smag!

Derudover er der naturligvis ingen, der skal være bange for ærtedrik eller plantemælk (undskyld … plantedrik, fordi den jo, i modsætning til fx kokosmælk, ikke må kaldes mælk …) i det hele taget. For det smager godt, er væsentligt bedre for miljøet end komælk, det er alsidigt og faktisk også bedre for din krop, fordi det ikke indeholder hormoner fra kalvens mor (du husker måske, at jeg for år tilbage lagde komælk på hylden netop, fordi jeg døjede med uren hud, og at mine urenheder forsvandt, da jeg skiftede komælken ud med plantemælk …)

For kort tid siden blev jeg så præsenteret for en anden type ærtedrik fra det danske mærke, der hedder Dryk. Og deres ærtedrikke falder på en helt anden måde i min smag! Ja, faktisk vil jeg vove at påstå, at den, selvom den smager anderledes, er en værdig konkurrent til min ellers vanlige og elskede havredrik.

dryk smagekasse urbannotes.dk vegansk blog plantebaseret mad

Og en fordel ved ærtedrik er, at den, fordi den, sjovt nok, er lavet på ærter, har et naturligt højt indhold af protein. Det kan være en fordel for dem, der måske er i tvivl om, om de får nok protein, omend jeg er næsten sikker på, at de fleste af os (trænede eller utrænede) får mere end rigelig protein, hvis vi spiser varieret.

Samtidigt vil jeg mene, ærtedrikken er et oplagt valg til dig, som har svært ved at lægge komælken på hylden, fordi, du synes, plantemælk smager underligt. Dryks ærtedrik har nemlig faktisk en smag, der på en måde godt kan minde lidt om komælk. Tror jeg … For det er faktisk så lang tid siden, jeg har drukket mælk fra et dyr, at jeg ikke 100 pct. husker smagen. Men den er derhen af.

Dryk ærtedrik er altså et meget godt bud, hvis du vil prøve kræfter med en god, nærende og fyldig plantedrik i din kaffe, over dine havregryn eller i madlavning.

Og ikke et ondt ord om Naturli Plantebevægelsen, for de har gjort rigtigt meget i rigtigt mange år for at gøre det nemmere at spise plantebaseret og vegansk, men deres ærtedrik når ikke Dryks til sokkeholderne!

dryk smagekasse urbannotes.dk vegansk blog plantebaseret mad ærtemælk

Men Dryk koncentrerer sig også om det, de er bedst til: Nemlig at lave nordiske naturprodukter, der er baseret på havre og ærter – og intet andet. Fordelen er desuden, at Dryk plantedrikke indeholder tilsatte vitaminer såsom B12 (vigtigt, når man lever vegansk, vegetarisk eller flexitarisk …), calcium, D-vitamin og riboflavin. Ulempen er, at Dryk ikke er økologisk, hvilket så også havde udelukket, at drikkene var beriget med vitaminer og mineraler. Man må nemlig ikke tilsætte vitaminer, mineraler eller andre stoffer til økologiske fødevarer.

Hvis du derudover er vild med at få leveret dine tunge fødevarer til døren, så kan du glæde dig over, at Dryk leverer deres produkter til dørmåtten med Bring, hvilket man sætter ret meget pris på, når man bor på 4. sal, skulle jeg hilse at sige.

Og er du endnu ikke overbevist om, at plantedrikke er noget, du nogensinde kommer til at hælde over dine cornflakes, så husk, at vi er sammen om at værne om vores planet og vores miljø, og at plantedrikke er meget bedre for vores klima. Se bare i Den store klimadatabase (mit nye favorit opslagsværk!), hvor man kan læse, at havredrik udleder 0,37 CO2e pr. kilo, mens letmælk udleder 0,61. Ærtedrik ligger på 0,48 CO2e pr. kilo.

Dryk selv fortæller desuden, at de udnytter deres arealer 11 gange bedre end ved produktionen af komælk, og at de udleder 70 pct. mindre Co2.

Vil du selv prøve Dryk af, så kan jeg varmt anbefale Dryk Smagekasse, som indeholder en af hver af deres drikke.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et smugkig på det nyrenoverede soveværelse - nu med "wanderlust" på væggen