Solcremesæson: Beskyt havene med og mod din solcreme

Opskrift: Bagt havregrød med få ingredienser

Herhjemme er vi vist mere end normalt glade for havregrød. Vi konsumerer nemt en pose havregryn, inden man kan nå at blinke, og vi elsker at eksperimentere med toppings og konsistenser.

Den gode gamle havregrød skal man nemlig ikke sådan kimse af. Havregryn er ikke bare fyldt til randen med gode fibre (nærmere bestemt 100 pct. fuldkorn). De er også en god kilde til calcium, protein og meget andet, som vi gerne vil have en del af i løbet af dagen. Og som bonus mætter havregrød nemt langt op ad formiddagen.

Men sommetider kan man godt få lyst til at variere det hele lidt, og det er her, den bagte havregrød kommer ind i billedet.

Det tager lidt længere tid at lave end en portion havregrød, bevares, men til gengæld kommer morgenmaden til at smage som en dessert, og dermed blev det lige den ekstra indsats værd …

Bagt havregrød kan varieres i det uendelige. Men her er min super nemme basisopskrift på bagt havregrød i ovnen. Du kan altid tilføje andre bær (friske eller frosne), rabarber, nødder for lidt bid eller noget helt fjerde. Prøv dig frem!

Min opskrift er, selvsagt, vegansk. Men det bliver den jo bestemt ikke mindre sund eller ringere af, og hvis man endelig ikke kan forlige sig med havredrik eller mandeldrik, så kan man jo skifte den del ud. Omend jeg vil vove at påstå, at man altid kan finde sin favorit i plantemælksriget, hvis bare man smager sig frem.

urbannotes.dk_vegansk mad_vegansk opskrift_bagt havregrød_morgenmad

Opskrift: Vegansk bagt havregrød

Du skal bruge:
1 banan (gerne så moden som muligt)
100 g havregryn
200 ml mandelmælk
150 g frosne hindbær (husk at tjekke på posen, om de skal koges op før brug)
1/2 tsk kanel
1 spsk peanutbutter (eller anden nøddesmør)

Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180 grader.

Mos bananen med en gaffel i en skål. Hæld dernæst havregryn, bær, mælk, kanel og peanutbutter i, og rør godt.

Find et ildfast fad, og hæld det hele i fadet, så bunden er dækket. Bag i ovnen i 20-25 minutter.

Server, mens den stadig er varm.

Bon appetit!

urbannotes.dk_vegansk mad_vegansk opskrift_bagt havregrød_morgenmad urbannotes.dk_vegansk mad_vegansk opskrift_bagt havregrød_morgenmad

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solcremesæson: Beskyt havene med og mod din solcreme